Touristik Label - 707MN04: Câinenii Mici - V. Satelor - Plaiul Grebleşti

Legătura Câinenii Mici - Muntele Coții (stâna Ciungi)
Traseul nr. 4 Punct Albastru face legătura între satul Câinenii Mici și stâna Ciungi, aflată pe Plaiul Grebleştilor, o continuare a Muntelui Coții ce se desprinde din creasta principală (segmentul vestic). Traseul urmează în linii mari drumul forestier de pe firul văii Satului, într-o zonă cu amenajări hidrotehnice și forestiere, pe un parcurs accesibil MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,76km
Durată
2:00-3:00h
Urcare
790m
Coborâre
90m
Vârf
1062m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu accesibil pentru cicloturism. Din centrul satului Câinenii Mici, mergem pe firul văii până la ieşirea din sat şi continuăm în amonte spre NE. Mergem pe drumul forestier principal, trecem pe lângă amenajări hidrotehnice şi microhidrocentrale de dată recentă. Pe marginea drumului există mai multe construcţii abandonate, gen canton forestier. Continuăm pe Valea Satului şi la altitudinea de aproximativ 900 m, urcăm în dreapta pe un drum forestier în serpentine. Nu există marcaje sau stâlpi indicatori. Traseul se opreşte în culme, la altitudinea de aproximativ 1200 m, la Stâna Ciungi, loc în care traseul întâlneşte marcajul TA ce vine dinspre Grebleşti.

Etape

Câinenii Mici - Valea Satelor - Plaiul Grebleşti

Descriere

Traseul. 4 PA pătrunde în arealul Munților Făgăraș, pornind din satul Câinenii Mici spre coama Muntelui Coții. Este un traseu relativ ușor (lipsă marcaje!), cu aprox. 900 m diferențe de nivel, în cca 3 h de drumeție, accesibil și cu o bicicletă de munte. 

În primă fază se urmează drumul forestier de pe firul văii Satului până la ieşirea din sat iar apoi se continuă pe lângă amenajări hidrotehnice şi microhidrocentrale de dată recentă, depășind 5 poduri. Vom remarca de asemenea mai multe construcții abandonate, de tipul cantoanelor forestiere. 

După ce părăsim drumul forestier de pe firul văii, vom urca în dreapta, pe un drum forestier secundar care se unduiește în serpentine (lipsă marcaje!) până la altitudinea de aproximativ 1200 m, la Stâna Ciungi, loc în care traseul întâlnește marcajul TA ce urcă dinspre Grebleşti (traseul 5). Efortul depus ne poate fi răsplătit de perspectiva asupra văilor înconjurătoare și asupra culmilor ce câștigă altitudine până spre creasta principală.

Observații

Fără marcaj. Traseu periculos iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Câinenii Mici - V. Satelor - Plaiul Grebleşti în Vâlcea, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră