Cozia Maraton Running 28km

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
28,68km
Durată
4:15-5:15h
Urcare
1810m
Coborâre
1810m

Tabs

Indicaţii de orientare

banda rosie pana la La Troita (km2), 

dunga albastra pana la intrarea in satul Pausa (km 5.5)

cruce albastra  pe drum forestier spre manastirea Stanisoara (km 12), pe langa firul de apa Pausa

banda albastra spre cabana Cozia (1500m) si traseul Poarta de Piatra

dunga rosie la refugiul Turneanu (km 23), La Troita si finish

Descriere

Traseul urmeaza in mare cursa de maraton de la Cozia Mountain Run, dar startul este la manastirea Turnu, deci evita primii kilometrii de asfalt plat din maraton pe care ii uram.

1. Prima portiune de alergare in urcare de 2 km se face pe banda rosie pana la La Troita (traseu comun cu cel de intoarcere). De aici vom cobori in alergare rapida pe marcaj banda albastra pana la intrarea in satul Pausa (km 5.5).

2. De aici schimbam marcajul cu cruce albastra si incepem o urcare usoara alergabila, pe drum forestier spre manastirea Stanisoara (km 12), pe langa firul de apa Pausa.

3. In Poiana Stanisoara unde traseul de semi ar lua-o spre vest in coborare, noi continuam urcarea pe banda albastra spre cabana Cozia (1500m). Urcarea este abrupta si grea, la pas. Este partea cea mai dificila a traseului de maraton. De la ~730m ajungem la peste 1500m in aprox 4 km.

4. De la cabana Cozia (km 15.5) ne despartim de traseul clasic de maraton dar pastram marcajul banda albastra pentru a face o bucla alergabila de 6 km (dus-intors) pe traseul Poarta de Piatra (multumim Iulia). Revenim la cabana Cozia, Trecem pe langa vf Ciuha Mare (1668m) si coboram abrupt si atent pe traseul marcat cu banda albastra. Suntem in Rezervatia naturala Codrul secular Cozia (patrimoniu UNESCO).

5. Schimbam pe banda rosie la refugiul Turneanu (km 23), avem o Belvedere La Fereastra, ajungem la saua La Melita (km 25) si apoi din nou la La Troita, de unde urmam acelasi traseu de la plecare pe banda rosie pana la manastirea Turnu. Finish!

Observații

Traseu dificil pe portiunea manastirea Stanisoara cabana Cheia (urcare abrupta) si coborare abrupta in zona km 21-23 (refugiul Turneanu)

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cozia Maraton Running 28km în Vâlcea, Cozia este un traseu de Trasee alergare mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră