Touristik Label - 1119MN16: Capela Sf. Ana - Vf. Hegyes - Rez-nyaka

Circuitul Vârfului Hegyes, deasupra pasului Rez-nyaka, comuna Ditrău
Traseul 16 Triunghi Galben este un traseu frumos de vacanță până pe Vf. Hegyes / Ascuțit (1154 m), vârf cu perspective largi de jur împrejur, între care creasta principală a Munților Giurgeu și piciorul Muntelui Ditrău sub care șerpuiește valea Ditrău.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,50km
Durată
~1:30h
Urcare
206m
Coborâre
118m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la izvorul Sf. Ana pe drumul pietruit 650 m, apoi o luăm la dreapta pe lânga câteva cabane de vacanţă. După 270 m o luăm abrupt la dreapta urcând constant pe poteca înierbată până pe Vf. Hegyes. De pe vârf o luăm la stânga pe curba de nivel o perioadă, iar după 230 m coborâm abrupt la stânga până la marginea pădurii. De acolo menţinem oblic-dreapta poiana până ajungem la un popas unde ieşim pe un drum pietruit. O luăm apoi la dreapta pe drumul pietruit şi-l urmăm 1 km unde ajungem la Rez-nyaka.

Etape

Capela Sf. Ana - Rez-nyaka

Descriere

Traseul 16 TG este un itinerar scurt deasupra pasului Rez-nyaka, comuna Ditrău, pe Vf. Hegyes (Ascuțit), cu perspective largi de jur împrejur. Este un traseu ușor de cca. 1.5 - 2  h de drumeție pe culmea Dealului Acuțit. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Traseul pornește de la izvorul Sf. Ana, urmează drumul pietruit, apoi face dreapta pe lângă câteva cabane de vacanţă, urcând abrupt culmea Dealului Ascuțit, pe poteca înierbată, spre Vârful Hegyes / Ascuțit (1154 m). Lângă vârf există băncuțe de popas de unde putem savura priveliștea frumoasă. Ne bucurăm de priveliști largi spre creasta principală a Munților Giurgeului cu Muntele Tătarului, din care se desprinde piciorul Muntelui Ditrău, cu Vf. Prişca (1544 m), considerat de unii cel mai înalt din munții Giurgeului. 

De pe vârf poteca coboară la stânga pe curbă de nivel, apoi abrupt până la marginea pădurii. Următorul segment coboară la un popas aflat pe drumul pietruit ce duce în cca. 1 km la pasul Rez-nyaka, de unde pornesc traseele spre Muntele Tătaru și Vf. Prişca, respectiv BA (traseul 17) și TR (traseul 18).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Capela Sf. Ana - Vf. Hegyes - Rez-nyaka in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră