Touristik Label - 621MN04: Cariera Suseni - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Legătura Voșlăbeni Sud - traseul de creastă (sub Vf. Alunului)
Traseul 4 Cruce Roșie este traseul de legătură dintre cariera Suseni și traseul de creastă al Munților Harghitei (sectorul Pasul Șicas - sub Vf. Alunului). Traseul parcurge un drum pietruit apoi urcă abrupt la capătul Culmii Ostoraşului. Acces spre Lacul Dracului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
6,13km
Durată
2:15-2:30h
Urcare
893m
Coborâre
79m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneste de la Cariera Suseni pe un drum pietruit. După punctul terminus al drumului traseul incepe să urce abrupt pe potecă până ajunge pe cotitura Ostoraşului după care intersectează traseul de pe creasta principală a masivului (BA).

Etape

Cariera Suseni - Cotitura Ostoraş - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Descriere

Traseul 4 CR face legătura între zona minieră Voșlăbeni Sud (cariera Suseni) și traseul de creastă al Munților Harghitei. Un traseu destul de solicitant, cu peste 900 m diferențe de nivel, în cca. 2 - 3 h de drumeție. Traseu accesibil tot timpul anului.

Cariera Suseni este actualmente în proces de reabilitare ecologică, iar în anul 2011 a fost inițiat un proiect de amenajare a unui punct „Belvedere” pe o lungime de aprox. 500 m, în parteneriat cu WWF România şi Administraţia sitului Natura 2000. De la cota 935 m se pot observa atât picioarele secundare ale crestei principale a Munților Harghite (Colina Mare, Culmea Fagului, Ostoraș ș.a), cât și cariera de andezit care este una dintre cele mai mari exploatări de suprafaţă din România.

Poteca CR urmează drumul pietruit spre cotitura Ostoraşului - pe Pârâul Ulieș, apoi urcă abrupt la intersecția cu primul segment de creastă al traseului BA - loc numit Fundul Ostoraș. Dacă alegem să continuăm pe culme spre Vf. Alunului putem ajunge în apropierea rezervației Lacul Dracului (vezi descriere traseu 1) și a Vf. Fagu Roșu (1367 m) în cca. 1.5 h.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cariera Suseni - intersecţie traseul BA (creasta principală) in Harghita, Harghitei is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră