Touristik Label - 1021MN07: Cariera Suseni - intersecţie traseul CA

Legătura Voșlăbeni Sud - traseul CA (sub Vf. Ostoraş)
Traseul 7 Triunghi Albastru este traseul de legătură dintre cariera Suseni și traseul de vizitare a rezervației Lacul Dracului dinspre localitatea Izvorul Mureșului (CA). Traseul urmează un drum pietruit, apoi urcă pe Valea Ostoraş și pe potecă (pe Muntele Fabian) până în apropierea Vf. Poienii (Ostoraş).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
10,29km
Durată
3:30-4:00h
Urcare
385m
Coborâre
93m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la Cariera Suseni pe un drum pietruit, ajunge pe Valea Ostoraş pe care urcă pe drum forestier şi potecă. Trece pe sub Muntele Fabian, după care ajunge în apropierea Vf. Poienii (Ostoraş).

Etape

Cariera Suseni - Pârâul Ostoraş - Muntele Fabian - intersecţie traseul CA

Descriere

Traseul 7 TA face legătura între zona minieră Voșlăbeni Sud (cariera Suseni) și traseul Izvorul Muntelui - Rezervația Lacul Dracului (CA). Un traseu relativ ușor, dar lung, cu aprox. 500 m diferențe de nivel, în cca. 3.5 - 4 h de drumeție. Iarna, poate pune probleme - potrivit pentru schi de tură.

Cariera Suseni este actualmente în proces de reabilitare ecologică, iar în anul 2011 a fost inițiat un proiect de amenajare a unui punct „Belvedere” (vezi descriere traseu 4).

Poteca TA urcă lung drumul pietruit de sub Colina Mare și Colina Mică, apoi urmează Valea Ostoraş și continuă pe o potecă, pe sub Muntele Fabian, până în apropierea Vf. Poienii (Ostoraş), sub care întâlnim varianta CA (traseul 8) - traseul de vizitare a rezervației Lacul Dracului dinspre localitatea Izvorul Mureșului. 

Dacă alegem să continuăm pe culme, vom trece de Vf. Fagu Roșu (1367 m) și Vf. Alunului, sub care se găsește rezervația de turbării Lacul Dracului (vezi descriere traseu 1).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cariera Suseni - intersecţie traseul CA în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră