Touristik Label - 419MN40: cătun Putna Mare - Poiana Licheneu

Legătura Putna Mare - Poiana Licheneu (pe Valea Rezul Mare)
Traseul 40 Cruce Albastră face legătura între cătunul Putna Mare și traseul principal de creastă al Munților Giurgeului, cu punct final în Poiana Licheneu. Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, urmând drumul forestier de pe Valea Rezul Mare. Vederi spre vârfurile rotunjite Bâtca Rotundă și Beneșul Mare, culmea Putnei s.a
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
14,88km
Durată
3:45-4:45h
Urcare
674m
Coborâre
162m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din satul Putna Mare pornim pe Valea Rezul Mare. Pentru 6 km mergem pe drum pietruit, iar apoi o luăm la stânga pe drumul de pământ până ajungem la o intersecţie mai mare. De aici continuăm urcarea pe vale pe un drum mai îngust şi mai puţin umblat de maşini. Trecând peste o serie de pâraie, ieşim din pădure la intersecţia cu traseul BR de pe creastă.

Etape

cătun Putna Mare - Valea Rezul Mare - Poiana Licheneu

Descriere

Traseul 40 CA este un itinerar favorabil pentru cicloturism, pe drumuri de pământ și forestiere, cu vederi frumoase spre munții Giurgeului. Este un traseu destul de solicitant, lungi, cu aprox 700 m diferențe de nivel, în cca. 5 - 6 h de drumeție. 

Traseul pornește din cătunul Putna Mare (aproape de Tulgheș) și urmează Valea Rezul Mare pe un drum pietruit, sub Biserica de Lemn Rezul Mare. Continuăm urcarea cu vederi spre vârfurile rotunjite Bâtca Rotundă și Beneșul Mare, pe de-o parte și culmea Putnei.

La o intersecție marcată cu cruce, urmăm mai departe drumul de pământ la stânga, care ne duce la o intersecție de drumuri. Urmăm Valea Rezul Mare pe sub Piciorul Viorii  și Piciorul Fagului Înalt, pe un drum mai îngust şi mai puţin umblat care intră în pădure și trece peste o serie de pâraie. După “un arc de păr” la stânga, ieșim din pădure în Poiana Licheneu, la intersecția cu traseul principal de creastă al Munților Giurgeului - BR (traseul 9). 

În Șaua Licheneu ajunge și varianta CA (traseul 19) cdinspre pasul Rez-nyaka și care continuă pieptiș pe Vf. Răchitașul (1251 m) până la cabana de vânătoare Vitting. Putem coborî înapoi la Valea Bistricioara, la satul Corbu, pe Valea Corbul, marcaj PA (traseul 39).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

cătun Putna Mare - Poiana Licheneu în Harghita, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră