Traseul 2 BA face legătura între staţiunea Harghita-Băi și satul Sântimbru-Băi, trecând peste câteva culmi secundare din Munții Harghitei. Un traseu destul de dificil, cu peste 2000 m diferențe de nivel, în cca. 7 - 8 h de drumeție. Traseu accesibil tot timpul anului, cu atenție la stâne. Iarna, poate pune probleme - potrivit pentru schi de tură.
Stațiunea montană balneoclimaterică Harghita Băi își datorează existența descoperirii la sfârșitul secolului X1X, a douã mofete solfatariene şi cu ape carbogazoase, care oferă și azi tratamente variate, în cura internã şi externã. Localitatea are un rol important în viaţa turisticã a oraşului Miercurea Ciuc, care îl administrează, oferind mai multe posibilitãþi de odihnã şi tratament, foarte cãutat şi de amatorii de turism montan. Iarna, iubitorii sporturilor de iarnã se bucură de pârtiile de schi din apropiere.
Din staţiunea Harghita-Băi, BA urmează un drumeag care ne poartă pe sub Vf. Vinului. Dacă ne abatem de la drum spre stânga, avem o priveliște încântătoare asupra Depresiunii Ciucului. De sub vârf, poteca începe să coboare spre Pasul Vlăhiţa (Tolvaioş), pe o creastă secundară și ajunge lângă ruinele Cabanei Brădeț.
Din Pasul Vlăhiţa poteca urcă pe lângă pârtia Tolvaioş (pe Muntele Hoților), după care ajunge la o pășune mare (Poiana Caroş), unde trebuie să fim atenți la câinii de stână. După stâna, traversăm un sector scurt de pădure, apoi ajungem în Poiana Lupilor, de unde ne îndreptăm spre vf. Talabor. Poteca trece pe sub vârf, prin Poiana Apei Dulci, apoi ajunge la stânele din Poiana Hirtelen, unde întâlnim PA (legătura cu Miercurea Ciuc - traseul 18 ).
Următorul obiectiv este Tinovul Luci, care ocupă partea centrală a unui crater uriaş (erodat şi colmatat), format prin acumularea treptată a resturilor vegetale în fostul lac vulcanic (1000 m) - situaţie comparabilă cu Tinovul Mohoş. Tinovul Luci este cel mai mare tinov montan din România, cu tasarea turbăriei estimată la 4-5 m grosime. Spre sfârșitul lui august veți găsi aici afine pe săturate, iar apoi merișoare, motiv pentru care zona este frecventată și de urși, cerbi, mistreți, căprioare și chiar râși. De aici izvorăște pârâul Coșarul, important afluent al râului Olt., care preia mai jos de Cheile Vârghișului, pârâul Vârghiș. De-aici poteca trece printre așezările de vară de la Lucs melléke, apoi continuă pe DJ care leagă comuna Sâncrăieni de stațiunea Băile Sântimbru.
Sântimbru-Băi se află la cca. 1.200 m alt. și este compusă dintr-o aglomerare de cabane răsfirate pitoresc printre arborii pădurii. Aici se poate ajunge și dinspre Băile Jigodin (în extremitatea sudică a orașului Miercurea Ciuc), pe marcajul CA (traseul 21). Specific acestei staţiuni este mirosul neplăcut de gaze mofetice, de unde şi denumirea ungurească Büdösfürdő = Băile Puturoase. Zona de maxim interes este reprezentată de poiana umedă cu aspect mlăştinos situată în zona de izvoare a Pârâului Minei. Aici se găsesc două mofete şi un izvor cu apă minerală. Pe vremuri aici funcţionau băi calde cu apă minerală încălzită.
Comentarii