Touristik Label - 1021MN20: Csihányos - Dealul Cetăţii

Legătura Csihányos - Dealul Cetăţii (urmele cetății Harom)
Traseul 20 Triunghi Albastru este traseul de legătură dintre izvoarele Pârâului Ascuns și platoul Dealului Cetății, unde s-au descoperit vestigiile unor ziduri de cetate dacică din sec I (rămăşiţele cetăţii Harom). Zona periferică are și o importanță geobotanică - rezervație naturală de interes local -rezervația Csihányos.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
1,11km
Durată
~0:30h
Urcare
220m
Coborâre
6m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de lângă Pârâul Ascuns (punctul terminus al traseului cu marcaj PA). Merge puţin pe firul pârâului după care o ia la stânga şi intră pe un drum pietruit, după care o ia la stânga şi pe un urcuş foarte abrupt ajunge pe Dealul Cetăţii.

Etape

Csihányos - Dealul Cetăţii

Descriere

Traseul 20 TA face legătura între izvoarele Pârâului Ascuns și rămăşiţele cetăţii Harom de pe Dealul Cetății. Un traseu scurt (cca. 30 - 45 min), dar abrupt și greu de urmărit datorită pădurii dese și arbuștilor mai mărunți care fac dificilă orientarea (marcaje vechi)

Pornim de la izvoarele Pârâului Ascuns, punctul final al traseului PA (traseul 19) - dinspre stațiunea Jigodin-Băi. Urmăm un drum pietruit și apoi urcăm abrupt Dealul Cetății. Dealul se înalță ca o măgură înaltă, cu fundament eruptiv, de formă conică, cu pante abrupte,.flancat spre sud, vest şi nord de muntele Harom (cota 1080 m), spre nord-est de cetatea Jigodin III şi spre est de Jigodin I, toate cu rămășițe ale zidurilor de apărare dacice. Urmând atent marcajele TA vom ajunge la rămăşiţele cetăţii Harom (Jigodin II).

Observații

Marcaje rare şi vechi pe tot parcursul traseului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Csihányos - Dealul Cetăţii in Harghita, Harghitei is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră