Touristik Label - 1021MN48: DN 13A (Dealul Piatra Colibei) - Vf. Sileş Viso - Staţiunea Harghita-Băi

Legătura DN 13A (Dealul Piatra Colibei) - Harghita-Băi
Traseul 48 Triunghi Albastru este traseul de legătură între DN 13A (Dealul Piatra Colibei) și staţiunea Harghita-Băi, pe drumuri forestiere şi poteci care urcă abrupt la locuri panoramice spectaculoase (Vf. Sileș Viso, Cetatea Bufniţei, Vf. Harghita Ciceu). Vederi spre Vf. Harghita Ciceu, Harghita-Băi, pârtiile de ski și lacurile din stațiune.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
11,41km
Durată
4:45-5:00h
Urcare
914m
Coborâre
387m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la DN 13A (Dealul Piatra Colibei), urcă aprox 1 km pe un drum cu pietriş după care intră în pădure pe drumuri forestiere şi poteci. Ajunge în Poiana Pokát de unde urcă abrupt spre Cetatea Bufniţei, de unde avem parte de o panoramă superbă. Traseul continuă să urce spre Vf. Harghita Ciceu, dar nu ajunge până pe vârf pentru că la capătul telecabinei traseul începe să coboare pe lângă stâlpii telecabinei până la staţiunea Harghita-Băi (lângă Hotel Ozon).

Etape

DN 13A (Dealul Piatra Colibei) - Poiana Pokát - Vf. Sileş Viso - Stânca Bufniţei - Staţiunea Harghita-Băi

Descriere

Traseul 48 TA face legătura între DN 13A (Dealul Piatra Colibei) și Harghita-Băii pe culmile din vestul stațiunii. Un traseu dificil, de aprox 11 km, cu peste 900 m diferență de nivel, în cca. 5.5 - 6 h de drumeție. Iarna, pe zăpezi mari - poate pune probleme. 

TA pornește din drumul naţional 13A "TransHarghita", care ajunge lângă Piatra Colibei dinspre Miercurea Ciuc (peste Muntele Hoților) sau dinspre Vlăhița. Urcăm aprox 1 km pe un drum cu pietriş după care intrăm în pădure pe drumuri forestiere şi poteci. După Poiana Pokát, poteca urcă abrupt printre copaci căzuți (greu de urmărit) la Vf. Sileș Viso (1488 m), loc de belvedere spre împrejurimi, între care observăm antenele de pe Vf. Harghita Ciceu.

După ce intâlnim varianta CR (traseul 49) - ce urcă dinspre Vlăhița pe Coasta Fagul Roşu, traversăm o poiană largă și urcăm susținut până ajungem la un nou loc panoramic spectaculos, Vf. Cetatea Bufniţei (1679 m). De lângă crucea de pe vârf avem o priveliște superbă spre Vf. Harghita Ciceu, iar sub noi, stațiunea Harghita-Băi, pârtiile de ski și lacurile din preajmă. Dincolo de stațiune se poate observa Stanca lui Kossuth (1399 m), iar departe, în zare, orașul Miercurea Ciuc și Munții Ciucului.

Ultimul sector urcă spre Vf. Harghita Ciceu până la capătul telecabinei, unde facem un nou popas să admirăm stațiunea și pădurile înconjurătoare, apoi coborâm pe linia pârtiei de ski până lângă Hotel Ozon, în cca. 30 de min. În stațiune întâlnim traseul de creastă BA (traseul 2) - pe care putem reveni peste câteva culmi secundare, la DN 13A (Pasul Tolvaioș).

Observații

Marcaj greu de urmărit pe Coasta Fagul Roşu.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DN 13A (Dealul Piatra Colibei) - Vf. Sileş Viso - Staţiunea Harghita-Băi în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră