Touristik Label - 721MN47: DN 13A (sub Piatra Cornului) - sat Băile Chirui

Legătura DN 13A (sub Piatra Cornului) - sat Băile Chirui
Traseul 47 Punct Albastru este traseul de legătură între DN 13A (sub Piatra Cornului) și Băile Chirui, pe un drum forestier care coboară prin pădurea de deasupra satului Băile Chirui - traseu recomandat pentru cicloturism.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,78km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
98m
Coborâre
198m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la DN 13A (sub Piatra Cornului) pe un drum pietruit. După aprox 1km drumul pietruit se transformă în drum forestier care coboară treptat în pădure până ajunge în satul Băile Chirui.

Etape

DN 13A (sub Piatra Cornului) - sat Băile Chirui

Descriere

Traseul 47 PA face legătura între DN 13A (sub Piatra Cornului) și Băile Chirui prin pădure, potrivit pentru MTB. Este un traseu ușor, de cca. 4 km, accesibil tot timpul anului.

Traseul PA pornește din drumul naţional 13A "TransHarghita", care ajunge lângă Piatra Cornului dinspre Miercurea Ciuc (peste Muntele Hoților) sau dinspre Vlăhița. Pentru început ținem un drum pietruit până în culme, iar apoi coborâm treptat prin pădurea de foioase la Băile Chirui. Băile Chirui (în maghiară Kirulyfürdő, în traducere "Băile Regelui") este o fostă mini stațiune, unde în trecut funcționau tabere pentru copii, acum abandonată (sursa). Nu sunt amenajări balneare și nici turistice, tranzitată doar de localnici. (sursa).

De aici putem continua pe asfalt până la Colţul Chirui pe marcaj CA (traseul 46), de unde se poate urma BG (traseul 43) care ne conduce la partea nordică a rezervației Cheile Vârghişului, pe care le putem vizita pe firul apei - poteca tematică CA  (traseul 41) sau pe deasupra, pe poteca Kőmező (traseul 43) care coboară la Peştera nr. 14 (Orbán Balázs)

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DN 13A (sub Piatra Cornului) - sat Băile Chirui in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră