Touristik Label - 1021MN30: intersecţie traseul BA - Vf. Ciomatul Mare

Legătura marginea craterului Ciomatu - Vf. Ciomatul Mare
Traseul 30 Triunghi Albastru este o potecă vânătorească care urcă abrupt printre stânci, puțin umblată și dificilă pe alocuri. Face legătura între marginea craterului Ciomatu și Vf. Ciomatul Mare (1301 m), cel mai înalt din masiv.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,30km
Durată
~0:15h
Urcare
36m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte în apropiere de bifurcaţia traseelor cu marcajul CR şi BA, care vin din Băile Tuşnad. Este o potecă aproape invizibilă care urcă pe Vf. Ciomatul Mare.

Etape

intersecţie traseul BA - Vf. Ciomatul Mare

Descriere

Traseul 30 TA face legătura între marginea craterului Ciomatu și Vf. Ciomatul Mare pe o potecă firavă, dificilă pe alocuri. Un traseu solicitant, cu peste 600 m diferențe de nivel, în cca. 15 - 20 min de drumeție. Iarna, pe zăpezi mari - poate necesita colțari. 

Derivația spre vârf porneşte din marginea craterului Ciomatu, de la bifurcația de trasee CR şi BA, aflată puțin mai sus de turnul amenajat pentru Belvedere Lacul Sf. Ana. (vezi descriere traseul 29). Aici găsim un panou fixat pe trunchiul unui fag uriaș care ne informează că cu un ocol de cca. 30 min. putem vizita Vf. Ciomatului Mare (1301 m).

Poteca vânătorească este pe alocuri dificilă - urcă printre stânci mari și este greu de urmărit datorită marcajelor rare și pădurii dese de brazi. De la vârf se poate coborî pe o variantă alternativă, nemarcată, pe un drum care ne conduce printr-o pădure rară de fagi la poiana Mohoş, cu Cabana Lacul Sfânta Ana, cumpăna dintre Tinovul Mohoş şi Lacul Sfânta Ana.  (vezi descrierea traseul 23).

Observații

Marcaj greu de urmărit.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

intersecţie traseul BA - Vf. Ciomatul Mare in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră