Touristik Label - 1219MN36: intersecţie traseul CR - Grota Urşilor - Punct de belvedere

Circuit Borsec: Grota Urşilor - Cariera de travertin
Traseul 36 Triunghi Roșu este un itinerar frumos de vacanță prin împrejurimile orașului Borsec. Vizităm Grota Urşilor, o deschizătură între doi pereți de munte, săpată de-a lungul deceniilor de apă și vânt, și punctul de belvedere de la vechea carieră de travertin.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,09km
Durată
~0:30h
Urcare
52m
Coborâre
61m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la intersecţia cu CR coborâm 350 m prin pădure ajungând între stâncile Széchenyi şi Teleki, la stânga fiind intrarea în grota Urşilor. Continuăm coborârea pe poteca marcată până la intersecţia cu un drum de pământ de unde o luăm la stânga pe o urcare domoală 800 m până la cariera de travertin. Ocolind cariera de-a lungul balustradelor, vom ajunge în următorul kilometru la intersecţia cu CG.

Etape

intersecţie traseul CR - Grota Urşilor - Cariera de travertin - Punct de belvedere

Descriere

Traseul 35 TR face legătura între orașul Borsec și Grota Urşilor, o formațiune stâncoasă cu pereți abrupți, cu loc de belvedere panoramic. Este un traseu ușor în cca. 2 h (cu pauze de belvedere).

Pornim de la Centrul de Informare Turistică Borsec și urmăm marcajul CR (traseul 35) spre Poiana Zânelor, întâlnind la un moment dat traseul de cicloturism CA (traseul 34) la dreapta. Ajungem la o poartă de lemn unde CR - traseul spre Cetatea Bufniței face stânga. 

De aici TR coboară scurt prin pădure între stâncile Széchenyi şi Teleki, la intrarea în Grota Urşilor. Grota se prezintă sub forma unor culoare înguste cu aspect de defileu, săpate de-a lungul deceniilor sub acțiunea apelor de infiltrație, care duc către capătul unei peșteri fără tavan, unde se spune că se adunau urși de cavernă, în așteptarea primăverii. 

De la Grota Urşilor coborâm la un drum de pământ care ne conduce apoi la stânga, în urcare la punctul belvedere de la vechea carieră de travertin, unde întâlnim poteca CG (traseul 37) - acces la Peştera de Gheaţă, o scobitură unde se găsesc coloane de gheață într-un decor idilic.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

intersecţie traseul CR - Grota Urşilor - Punct de belvedere in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră