Touristik Label - 921MN27: în jurul Lacului Sfânta Ana

Circuitul Lacului Sfânta Ana
Traseul 27 Punct Roșu este traseul în circuit care înconjoară Lacul Sfânta Ana, o potecă des uzitată, cu locuri de picnic, de belvedere și de odihnă. Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic păstrat întreg în sud-estul Europei, are o adâncime de cca. 4 m și este separat de Tinovul Mohoş (un alt crater, mai vechi) printr-o coamă îngustă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,73km
Durată
~0:30h
Urcare
153m
Coborâre
47m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

În jurul lacului Sfânta Ana este o potecă marcată foarte umblată care oferă multe locuri cu vedere spre lac, zone de picnic si de odihnă.

Etape

în jurul Lacului Sfânta Ana

Descriere

Traseul 27 PR face ocolul lacului Sfânta Ana pe o potecă marcată evidentă. Un traseu ușor, fără diferențe mari de nivel, în cca. 30 min. Traseu accesibil tot timpul anului.

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic păstrat întreg în SE Europei, încadrat de un peisaj sălbatic minunat, cu păduri verzi care se oglindesc în apa limpede. Lacul este parte a sitului Natura 2000 cu cele două rezervații naturale: Tinovul Mohoş și Lacul Sfânta Ana.

Lacul Sf. Ana are o formă aproape circulară, o suprafaţă de 22 hectare şi o adâncime medie de 4 m. Nu are izvor, alimentarea lui se face din topirea zăpezilor și apa de ploaie. PR este un traseu extraordinar, cu câteva locuri de picnic, de belvedere și de odihnă. Recomandăm ca ora de pornire să fie în jurul orelor 9 -10 dimineața, ca să fie timp pentru o odihnă în jurul lacului și de ce nu, o vizită la Tinovul Mohoș. De la Cab. Lacul Sf. Ana, urmăm drumul pietruit care continuă pe malul tinovului. 

Tinovul Mohoș, în traducere din limba maghiară „Lacul cu muşchi”, este o mlaştină formată în unul din cele două cratere vulcanice din Muntele Ciomatu - destinația turistică Ținutul Vulcanilor. Craterul unde se află acum tinovul a erupt primul, iar ulterior acesta s-a umplut cu apă. În momentul în care a erupt şi cel de-al doilea crater (unde s-a format Lacul Sfânta Ana), cenuşa a ajuns în Lacul Mohoş. (vezi descrierea traseul 23).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

în jurul Lacului Sfânta Ana in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră