Touristik Label - 1019MN55: Lacu Roşu - Vf. Suhardul Mic

Legătura Lacu Roşu - Vf Suhardul Mic (prin Șaua Suhard)
Traseul 55 Triunghi Albastru face legătura între fermecătorul lac de baraj natural Lacul Roșu și platoul Suhardului Mic, loc de belvedere panoramic asupra stațiunii Lacul Roșu și a pârâului Valea Oii, mărginit de culmi împădurite și vârfuri pitorești. Din Șaua Suhard putem continua pe o potecă nemarcată pe culmea Muntelui Suhard spre Vf. Suhardul Mare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,08km
Durată
~1:30h
Urcare
363m
Coborâre
82m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Începem traseul din faţa restaurantului Lacul Roşu. Primii 100 m îi parcurgem pe DN12C, apoi o luăm la stânga peste pârâul Bicazului spre Hotel Turist. În curba drumului asfaltat din faţa hotelului urcăm treptele de beton şi continuăm prin pădure pe poteca marcată până în Şaua Suhardului. Din şa urcăm abrupt şi susţinut 400 m unde cotim dreapta. De aici panta se domoleşte, iar în 350 m ajungem pe platoul Suhardului Mic.

Etape

Lacu Roşu - Şaua Suhard - Vf. Suhardul Mic

Descriere

 

Traseul 55 TA face legătura între Lacul Roșu și platoul Suhardului Mic, pe o potecă frumoasă care poate fi continuată spre M. Suhard. Este un traseu relativ ușor, cu diferențe mici de nivel, în cca.2 h de drumeție, cu vederi frumoase spre Lacul Roșu și împrejurimi.

Despre legendele zonei Lacul Roșu puteți afla mai multe din descrierea traseului 46. Pornim din centrul staţiunii, facem stânga peste podul Bicazului și ajungem la Vila Bucur, cea mai veche construcție turistică din stațiune (1929), practic prima bază de agrement pentru turismul din zona Lacul Roşu. De aici putem urca sub peretele sudic al Suhardului Mic, unde există câteva trasee de alpinism sau urmăm poteca TA până în Şaua Suhard (1202 m). Aici ajunge și varianta BG (traseul 57) care urcă dinspre pârâul Cupaş. 

Din Şaua Suhard se poate face un ocol spre Vf. Suhardul Mare (1507 m), un punct de belvedere frumos. Poteca TA urcă abrupt şi susţinut prin pădure până pe platoul Suhardului Mic, loc de belvedere panoramic asupra stațiunii Lacul Roșu și a brațului din Valea Oii, mărginit de culmi împădurite și vârfuri pitorești. În zonă putem întâlni şi capre de munte.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Lacu Roşu - Vf. Suhardul Mic în Harghita, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră