Touristik Label - 421MN22: oraş Băile Tuşnad - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Legătura Băile Tuşnad - creasta principală (sub Vf. Pilişca Mare)
Traseul 22 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre stațiunea balneoclimaterică Băile Tușnad și creasta principală a Munților Harghitei, în apropiere de Vf. Pilişca Mare. Traseul pornește din stațiune, înconjoară rezervația Piatra Șoimilor pe un drum pietruit și ajunge apoi la traseul de creastă. Oferă acces la Stâncile Turnuri.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,73km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
706m
Coborâre
61m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din apropierea gării CFR din Băile Tuşnad. Pe un drum pietruit traseul urcă pe valea Pârâul Minei. Drumul pietruit se transformă în drum forestier care face câteva  serpentine şi ajunge pe creasta principală a masivului în apropierea Vf. Pilişca Mare.

Etape

oraş Băile Tuşnad - Pârâul Minei - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Descriere

Traseul 22 CA face legătura între Băile Tușnad și traseul principal de creastă (sub Vf. Pilişca Mare). Un traseu relativ ușor, scurt, dar cu o urcare aprigă de aprox 700 m diferență de nivel, în cca. 2.5 - 3 h de drumeție. Traseu accesibil tot timpul anului.

Stațiunea Băile Tușnad este aşezată într-un cadru natural pitoresc, pe malul râului Olt, la aprox. 650 m alt, la sud de Depresiune Ciucului, între munții Harghita și Bodoc, aproape de rezervația Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș. Climatul subalpin, aerul puternic ozonat, prezența apelor minerale și a mofetelor folosite pentru cură internă și băi calde, cu tratarea afecțiunilor nervoase, cardiovasculare și digestive, au făcut din Băile Tușnad, una dintre cele mai frumoase staţiuni montane din ţară. Stațiunea este considerată cel mai mic oraș din România, numită și ”Mica Elveţie”. Cãutată şi de amatorii de turism montan.

Astfel, pornim din apropierea gării CFR din Băile Tuşnad, alături de marcajul TA (traseul 33) - ce urcă la punctul de belvedere Stâncile Turnuri. Trecem podul peste Olt  și urmăm un drum pietruit care urcă pe o vale strâmtă (Pârâul Mine), la N de Vf. Piatra Șoimilor (traseul 34). Mai sus drumul devine forestier și urcă pieptiș în serpentine până la traseul principal de creastă BA al Munților Harghitei, în apropierea Vf. Pilişca Mare (traseul 3).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Băile Tuşnad - intersecţie traseul BA (creasta principală) in Harghita, Harghitei is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră