Touristik Label - 1021MN33: oraş Băile Tuşnad - Pârâul Minei - Stâncile Turnuri

Legătura Băile Tuşnad - belvedere Stâncile Turnuri
Traseul 33 Triunghi Albastru este traseul de acces la punctul de belvedere Stâncile Turnuri, situate puțin mai la nord de mult mai cunoscutele stânci, Piatra Șoimului. De aici se pot admira stațiunea, defileul Oltului și o parte din masivul Ciomatu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,53km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
285m
Coborâre
104m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din apropierea gării CFR din Băile Tuşnad. Pe un drum pietruit traseul urcă pe Pârâul Minei. După aprox. 1.5 km traseul o ia la dreapta şi începe un urcuş foarte abrupt printre copaci prăbuşiţi până ajunge la Stâncile Turnuri de unde este o panoramă asupra Băilor Tuşnad.

Etape

oraş Băile Tuşnad - Pârâul Minei - Stâncile Turnuri

Descriere

 

Traseul 33 TA face legătura între Băile Tuşnad și Stâncile Turnuri, pe o potecă foarte abruptă și dificilă din cauza copacilor căzuți. Un traseu destul de dificil, cu aprox 300 m diferențe de nivel, în cca. 45 - 50 min, recomandat turiştilor antrenaţi, cu condiţie fizică bună. 

Stațiunea Băile Tușnad este aşezată într-un cadru natural pitoresc, pe malul râului Olt, la aprox. 650 m alt, la sud de Depresiune Ciucului, între munții Harghita și Bodoc și aproape de rezervația Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș. (vezi descriere traseul 22).

Pornim din apropierea gării CFR din Băile Tuşnad, alături de marcajul CA (traseul 22) - ce urcă sub Vf. Pilișca Mare, la intersecția cu traseul principal de creastă. Trecem podul peste Olt și urmăm un drum pietruit care urcă pe o vale strâmtă (Pârâul Mine), la N de Vf. Piatra Șoimilor (traseul 34). După aprox 1, 5 km, poteca TA se desprinde din CA și face dreapta, urcând foarte abrupt, printre copaci prăbuşiţi și urzici, până la un loc de popas amenajat cu masă și bănci, cu panou informativ despre Stâncile Turnuri.

De la popas coborâm ușor cca. 5 min la locul de belvedere de unde ne putem bucura de panorama superbă asupra Băilor Tuşnad, defileul Oltului și o parte din masivul Ciomatu. Revenirea o facem pe același traseu, cu mare atenție la coborâre, fiind abrupt și alunecos.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Băile Tuşnad - Pârâul Minei - Stâncile Turnuri în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră