Touristik Label - 1221MN34: oraş Băile Tuşnad - Piatra Şoimilor

Legătura Băile Tuşnad - belvedere Piatra Şoimilor
Traseul 34 Triunghi Roșu este traseul tematic de acces la punctul de belvedere Piatra Şoimilor, marcat de o cruce de lemn. De aici se pot admira stațiunea cu Lacul Ciucaș, defileul Oltului și o parte din masivul Ciomatu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,34km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
286m
Coborâre
72m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din staţiunea Băile Tuşnad de lângă terenul de fotbal. Urcă foarte abrupt pe o potecă în pădure traversând mulţi copaci prăbuşiţi. Ultimii 300 de m traseul merge pe curbă de nivel după care ajunge pe Piatra Şoimilor de unde avem o panoramă spectaculoasă asupra staţiunii.

Etape

oraş Băile Tuşnad - Piatra Şoimilor

Descriere

 

Traseul 34 TR face legătura între Băile Tuşnad și Piatra Şoimilor, pe o potecă foarte abruptă și dificilă. Un traseu solicitant, cu aprox 300 m diferențe de nivel, în cca. 45 - 50 min de drumeție, recomandat pentru turiştii antrenaţi, cu condiţie fizică bună.

Stațiunea Băile Tușnad este aşezată într-un cadru natural pitoresc, pe malul râului Olt, la aprox. 650 m alt, la sud de Depresiune Ciucului, între munții Harghita și Bodoc și aproape de rezervația Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș. (vezi descriere traseul 22).

Pornim din stațiune, de lângă terenul de fotbal, urmând un drumeag care ne conduce la valea pârâului Corbului. Continuăm foarte abrupt, în serpentine, pe versantul abrupt al Stâncii Şoimilor, într-o urcare de cca. 25-30 min, până la platoul Stâncii Şoimilor. Poteca ne conduce la stânga spre un promontoriu marcat cu o cruce de unde savurăm panorama spectaculoasă asupra staţiunii Băile Tuşnad cu Lacul Ciucaș, defileul Oltului şi masivul Ciomatul. Sub noi avem un gol de 200 m - nerecomandat celor cu teamă de înălțime.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Băile Tuşnad - Piatra Şoimilor în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră