Touristik Label - 921MN26: oraş Băile Tuşnad - Turnul Apor - oraş Băile Tuşnad

Circuit Băile Tuşnad - Turnul Apor - Băile Tuşnad
Traseul 26 Punct Roșu este traseul în circuit spre punctele de belvedere Turnul Apor și Dealul Ludmilla, cu o panoramă frumoasă asupra staţiunii Băile Tuşnad. Traseul pornește pe o potecă bine bătătorită și urcă în cca 20 min la Turnul Apor, de unde ocolește izvoarele unui pârâu și ajunge la poiana cu punctul de belvedere Ludmilla.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,28km
Durată
~1:00h
Urcare
611m
Coborâre
153m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din Băile Tuşnad de lângă Izvoarele de apă minerală Apor şi Mikes. Intră în pădure pe o potecă foarte umblată şi ajunge la Turnul Apor de unde este o panoramă frumoasă asupra staţiunii. Traseul continuă pe potecă şi ajunge înapoi în Băile Tuşnad în apropierea Bisericii Romano-Catolice Sf. Maria.

Etape

oraş Băile Tuşnad - Turnul Apor - oraş Băile Tuşnad

Descriere

 

Traseul 26 PR face legătura între oraşul Băile Tuşnad și Turnul Apor - Dealul Ludmilla, 2 puncte de belvedere pitorești asupra stațiunii. Un traseu ușor, cu aprox. 600 m diferențe de nivel, în cca. 1 h. Traseu accesibil tot timpul anului - pretabil pentru MTB. 

Stațiunea Băile Tușnad este aşezată într-un cadru natural pitoresc, pe malul râului Olt, la aprox. 650 m alt, la sud de Depresiune Ciucului, între munții Harghita și Bodoc și aproape de rezervația Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș. (vezi descriere traseul 22).

PR pornește de lângă Izvoarele de apă minerală Apor şi Mikes alături de CR (traseul 25) - legătura cu Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș. La scurt timp (cca 10 min), PR face stânga spre Turnul Apor. La intrarea în pădure este amplasat un panou care atenționează despre prezența urșilor. Continuăm cca. 10 -15 min pe versantul muntelui Surduc într-o plimbare ușoară și ajungem la Turnul Apor (762 m alt) - construit ca loc panoramic încă din anul 1883. 

Bastionul Apor a suferit mai multe renovări de-a lungul anilor, dar în fiecare caz s-a conservat clădirea conform stilului și scopului acestuia. În anul 2017, s-a amenajat un spațiu de expoziție cu imagini de arhivă și cu o scurtă prezentare a trecutului acestuia, în interior. Din bastion avem o priveliște excelentă asupra orașului Băile Tușnad, râului Olt, a Lacului Ciucaș și a Rezervației Naturale Piatra Șoimilor.

După ce ne bucurăm de panorama asupra stațiunii, PR ocolește izvoarele unui mic pârâu și ajunge pe o mică poiană amenajată cu bănci, aproape de punctul de belvedere Ludmilla. De pe dealul Ludmilla, coborâm pe o mică vale printre cabane, înapoi în staţiune.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Băile Tuşnad - Turnul Apor - oraş Băile Tuşnad in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră