Touristik Label - 119MN23: oraş Borsec - Pasul Chiozrez

Legătura Borsec - Pasul Chiozrez (pe Valea Vinului)
Traseul 23 Bandă Albastră este un itinerar ușor de vacanță din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului), ce face legătura între orașul Borsec și Pasul Chiozrez, la intersecția cu traseul principal de creastă BR al Munților Giurgeului. Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, urmând drumul de pe Valea Vinului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
8,65km
Durată
2:45-3:45h
Urcare
526m
Coborâre
74m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Borsecul de Jos, pornim pe drumul 128 pe marcaj BA, printre case. La intersecţia cu drumul forestier Mielul cotim dreapta prin pădure. După o serie de serpentine centrate pe liniile de înaltă tensiune ajungem într-o mică poiană ce ne scoate în Pasul Chiozrez.

Etape

oraş Borsec (cart. Borsecul de Jos) - Valea Vinului - Pasul Chiozrez

Descriere

Traseul 23 BA este un itinerar favorabil pentru cicloturism, străbătând Valea Vinuluil dinspre orașul Borsec până în Pasul Chiozrez. Este un traseu ușor, parte a drumului județean Borsec - Ditrău, cu aprox 500 m diferențe de nivel, în cca. 4 h de drumeție. Marcaje rare dar fără probleme de orientare.

Pornim din cartierul Borsecul de Jos, de la intersecția cu Valea Vinișorul - pe care urcă varianta CA (traseul 26) înspre Pasul Creangă. BA ține drumul asfaltat DJ 128 (Borsec - Ditrău), printre casele de pe Valea Vinului. După ce trecem de pepiniera silvică Tinoave și intersecţia cu drumul forestier Mielul, ținem dreapta prin pădure și urcăm șerpuit pe sub liniile de înaltă tensiune până într-o mică poiană (sub Vf. Vinul Mic).

De aici ajungem rapid în Pasul Chiozrez, cunoscut și ca Pasul Chiozrezu Mic, la intersecția cu traseul principal de creastă BR (traseul 9) al Munților Giurgeului și locul unde se sfârșește varianta BA (traseul 22) pe Valea Holoşagul dinspre satul Jolotca.

Observații

Pe porţiunea de drum asfaltat marcajul este rar sau inexistent.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - Pasul Chiozrez in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră