Touristik Label - 819MN11: oraş Gheorgheni - Vf. Borzoca - oraş Gheorgheni

Circuitul Vârfului Borzoka, deasupra orașului Gheorgheni
Traseul 11 Punct Galben este un traseu ușor de vacanță în munții Giurgeului, pe câteva culmi secundare de sub creasta principală, deasupra orașului Gheorgheni, cu vederi spre Muntele Sipoș, pretabil pentru MTB. Poate fi folosit ca metodă de acces spre Peștera Șugău, ca alternativă a drumului de acces dinspre Voşlăbeni.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
13,60km
Durată
~5:30h
Urcare
459m
Coborâre
492m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la intersecţia drumurilor 12C - Cireşului spre valea Visafolio de Sus distanţă de 1 km. Apoi o luăm la dreapta pe o potecă ce urcă spre creasta dealului Gac urmând marcajele PG de pe copaci. Pe creastă poteca devine drum de pământ pe care-l urmăm până pe Vf. Borzoca. Aici ne intersectăm cu traseul CA şi o luăm la dreapta urmărind liziera pădurii şi menţinând drumul de pământ. La 1 km după dealul Prunilor ne despărţim de drum luând-o înainte pe o scurtă urcare. Ajunşi pe creasta dealului, o urmărim matematic până la intersecţia cu drumul ce duce la satul Visafolio. Aici o luăm la stânga şi continuăm până ajungem la drumul asfaltat E578.

Etape

oraş Gheorgheni (str. Aluniş) - Vf. Borzoca - oraş Gheorgheni (str. Ghioceilor)

Descriere

 

Traseul 11 PG este traseul de legătură între orașul Gheorgheni și Vf. Borzoka, traseu în circuit ce permite accesul mai departe spre Peștera Șugău. Este un traseu relativ ușor, cu câteva zone unde marcajele se pierd (marcajele sunt şterse și rare), cu aprox 450 m diferențe de nivel, în cca. 6 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Din orașul Gheorgheni pornim spre E, urmând strada Ciserului, însoțiți pentru scurt timp de marcajul TA (traseul 10) - care urcă spre Vf. Ciser și Vf. Şipoş, cel mai înalt din Munții Giurgeu. Poteca PG urcă pe creasta dealului Gac, care ne conduce în cca. 1 km în satul Visafolio. Continuăm pe un drum de pământ care urmează culmea spre Vf. Borzoka, sub care întâlnim varianta CA (traseul 13) care urcă tot din Gheorgheni dar mai abrupt, pe valea Visafolio de Jos / Curgătoarea de Jos. 

Facem un tur de orizont spre Muntele Şipoş, Muntele Negru, Voşlobeni și Valea Mureșului, apoi continuăm pe la liziera pădurii, menţinând drumul de pământ spre dealul Prunilor. De-aici urcăm ușor pe creasta unei culmi secundare care ne conduce la drumul ce coboară în satul Visafolio. Din sat facem stânga, alături de CA, spre Gheorgheni, la E578.

Observații

De la km 1,4 până la sfârşit marcajele sunt şterse şi rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Gheorgheni - Vf. Borzoca - oraş Gheorgheni in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră