Touristik Label - 721MN18: oraş Miercurea Ciuc - Poiana Hirtelen - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Legătura Miercurea Ciuc - traseul de creastă (Poiana Hirtelen)
Traseul 18 Punct Albastru este traseul de legătură dintre orașul Miercurea Ciuc și traseul de creastă al Munților Harghitei, sub care se regăsește Tinovul Luci. Trecem de Băile Miercurea Ciuc și continuăm pe valea Pârâului Mic, apoi urcăm treptat la stânele de pe Dealul Lat și Poiana Hirtelen, de pe traseul principal de creastă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
8,65km
Durată
3:00-3:15h
Urcare
377m
Coborâre
40m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din apropierea gării CFR din Miercurea Ciuc. Urcă treptat pe Pârâul Mic după ce ajunge pe Poiana Bilibók. Urmează o porţiune împădurită pe drum forestier, după care traseul ajunge în Poiana Hirtelen şi se bifurcă cu traseul de pe creasta principală.

Etape

oraş Miercurea Ciuc - Poiana Bilibók - Poiana Hirtelen - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Descriere

Traseul 18 PA face legătura între municipiul Miercurea Ciuc și traseul principal de creastă (Poiana Hirtelen). Un traseu relativ ușor, cu aprox 400 m diferențe de nivel, în cca. 3 - 3.5 h de drumeție. Traseu accesibil tot timpul anului.

Municipiul Miercurea-Ciuc este reședinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Harghita. Situat pe malul stâng al Oltului, în centrul depresiunii Ciucului, este atestat pentru prima dată sub forma Csíkszereda, într-o scrisoare din anul 1558, cu referire la târgurile săptămânale ţinute aici în zilele de miercuri. Dacă aveți la dispoziție câteva ore în plus, trebuie să vizitați Cetatea Miko, un castel rezidențial considerat cel mai important monument al orașului. Construit între anii 1623 -1631 în stil renascentist și refăcut (1714-1716) după asediul hoardelor turco-tătare, cu turnuri de apărare pentru cazarma trupelor austriece, castelul Miko a fost restaurat în totalitate în 1970, devenind sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului. Turiștii pot vedea în imagini și documente toată aceasta istorie de 400 ani, foarte bine organizată și documentată. 

PA iese din oraș spre Băile Miercurea Ciuc, cu patru bazine în aer liber, apoi urcă treptat pe V. Pârâul Mic până la Poiana Bilibók (atenție la câini!), de pe Dealul Lat. De aici, poteca traversează pădurea pe un drum forestier și ajunge în Poiana Hirtelen, la  intersecția cu traseul principal de creastă al Munților Harghitei (traseul 2) - marcat Bandă Albastră, la periferia Rezervației de turbării Tinovul Luci (vezi descrierea traseului 2)

Observații

Atenţie la câini în Poiana Bilibóc şi Poiana Hirtelen.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Miercurea Ciuc - Poiana Hirtelen - intersecţie traseul BA (creasta principală) in Harghita, Harghitei is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră