Touristik Label - 621MN49: oraş Vlăhiţa (capătul nordic) - Vf. Fagii Roşii - Staţiunea Harghita-Băi

Legătura Vlăhiţa - Staţiunea Harghita-Băi (peste Fagul Roşu)
Traseul 49 Cruce Roșie este traseul de legătură între orașul Vlăhiţa și staţiunea Harghita-Băi (lângă Pensiunea Tirol), pe o potecă care urcă abrupt în apropiere de Vf. Sileş Viso, loc panoramic cu o belvedere amplă spre stațiunea Harghita-Băi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,79km
Durată
3:30-3:45h
Urcare
917m
Coborâre
185m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din capătul nordic al oraşului Vlăhiţa pe un drum cu pietriş pe lângă Pârâul Bogat. Urcă între brazi tineri şi jnepeniş până la Vf. Fagii Roşii unde se termină drumul. Urmează o porţiune cu multi copaci prăbuşiţi până se ajunge pe Vf. Sileş Viso, după care traseul coboară în pădure sub staţiunea Harghita-Băi (lângă Pensiunea Tirol).

Etape

oraş Vlăhiţa (capătul nordic) - Pârâul Bogat - Vf. Fagii Roşii - intersecţie traseul TA - Staţiunea Harghita-Băi

Descriere

 

Traseul 49 CR face legătura între capătul oraşului Vlăhiţa și Harghita-Băi, trecând peste Vf. Fagii Roşii și aproape de Vf. Sileş Viso. Un traseu destul de dificil, de aprox 10 km, cu peste 900 m diferență de nivel, în cca. 4 h. Iarna, pe zăpezi mari - poate pune probleme. 

CR pornește din capătul nordic al oraşului Vlăhiţa și intră pe un drum cu pietriş ce însoțește valea Pârâului Bogat. Mai sus drumul străbate o pădure frumoasă de brazi, apoi ajunge la jnepeniș, lângă Vf. Fagii Roşii (1336 m). De aici urcăm printre copaci căzuți (greu de urmărit) spre Vf. Sileş Viso (1488 m), pe care-l ocolim prin stânga. Sub vârf întâlnim varianta TA (traseul 48) spre Cetatea Bufniței, un loc panoramic spectaculos. 

De la intersecție CR coboară prin pădure spre zona lacurilor din preajma stațiunii Harghita-Băi (lângă Pensiunea Tirol), la drumul de plăci de beton care șerpuiește pe valea pârâului Tolvajos / Hoților spre Pasul Vlăhița (Tolvajos) până la DN 13A "TransHarghita"

Observații

Marcaj greu de urmărit între Fagul Roşu şi Vf. Sileş.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Vlăhiţa (capătul nordic) - Vf. Fagii Roşii - Staţiunea Harghita-Băi în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră