Touristik Label - 721MN50: oraş Vlăhiţa - sub Pintenul Negru - Staţiunea Harghita Mădăraş

Legătura Vlăhiţa - Staţiunea Harghita Mădăraş (pe Valea Vârghiş)
Traseul 50 Punct Albastru este traseul de legătură între orașul Vlăhiţa și staţiunea Harghita Mădăraş pe un drum accesibil cu maşina, pretabil pentru cicloturism. Urcăm pe Valea Vârghișului, la poalele vârfurilor Mt. Ascuțit, Pintenul Cazanului și Pintenul Negru
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
13,64km
Durată
4:30-5:30h
Urcare
560m
Coborâre
37m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din capătul nordic al oraşului Vlăhiţa şi este accesibil în totalitate cu maşina. După ieşirea din sat drumul continuă pe lângă Valea Vârghiş trecând pe lângă o hidrocentrală. După captarea de apă a hidrocentralei putem urca pe o potecă cu marcaj foarte slab spre traseul care porneşte din satul Căpâlniţa (CA). Continuăm urcuşul pe drum până ajungem la prima curbă mare spre stânga de unde porneşte o potecă care taie serpentinele drumului şi ajunge înapoi pe drumul cu pietriş chiar înaintea staţiunii Harghita Mădăraş. După aprox. 250 m de la părăsirea drumului se află un izvor de apă minerală. De aici traseul urcă până în staţiunea Harghita Mădăraş.

Etape

oraş Vlăhiţa - Valea Vârghiş - sub Pintenul Negru - Staţiunea Harghita Mădăraş

Descriere

Traseul 50 PA face legătura între capătul oraşului Vlăhiţa și Harghita Mădăraş, urmând drumul de pe Valea Vârghiș. Se recomandă parcurgerea traseului cu o bicicletă de munte sau cu mașina. Un traseu cu aprox 500 m diferențe de nivel accesibil tot timpul anului.

PA pornește din capătul nordic al oraşului Vlăhiţa, lasă la dreapta CR (traseul 49) - spre Cetatea Bufniței și Harghita-Băi și intră pe drumul ce însoțește aproape în totalitate Valea Vârghiș. După o hidrocentrală, din drum se desprinde la stânga marcajul CA (traseul 51) - ce parcurge culmea secundară Piatra Altarului - Mt. Ascuțit - Pintenul Cazanului, tot spre Harghita Mădăraş, pe un traseu de asemenea recomandat pentru cicloturism. PA continuă urcuşul pe drum și la o curbă mare la stânga, taie  serpentinele și ajunge înapoi pe drumul cu pietriş puțin înainte de staţiunea Harghita Mădăraş. 

Din stațiune putem aborda traseul TA (traseul 55) spre Vf. Harghita Mădăraş - Muntele Sfânt al Secuilor - sau drumul CA (traseul 54).spre Izvorul Fedeleskút, lângă traseul de via ferrata “Pericolul Caprelor”, de pe stânca Kecskevész.

Observații

Marcaje rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Vlăhiţa - sub Pintenul Negru - Staţiunea Harghita Mădăraş in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră