Touristik Label - 421MN51: oraş Vlăhiţa - Vf. Muntele Ascuţit - Staţiunea Harghita Mădăraş

Legătura Vlăhiţa - Harghita Mădăraş (peste Muntele Ascuţit)
Traseul 51 Cruce Albastră este traseul de legătură între orașul Vlăhiţa și staţiunea Harghita Mădăraş, în urcare pe culmea secundară Piatra Altarului - Mt. Ascuțit - Pintenul Cazanului, pretabil pentru MTB. Vederi spre Valea Vârghișului, Cetatea Bufniţei și Vf. Harghita Ciceu
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
13,00km
Durată
4:30-5:00h
Urcare
794m
Coborâre
67m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din capătul nordic a oraşului Vlăhiţa pe un drum cu pietriş. Trece pe lângă o hidrocentrală pe Valea Vârghiş după care o ia la stânga pe un drum mai abrupt. Urcuşul continuă până se ajunge la bifurcaţia cu drumul dinspre satul Căpâlniţa. Drumul contiuă să urce pe muchie având locuri cu panorame frumoase spre Vf. Harghita Ciceu. Partea superioară a traseului merge în pădure trecând pe lângă Vf. Piatra Altarului şi Vf. Muntele Ascuţit după ce intră în drumul cu pietriş şi ajunge la staţiunea Harghita Mădăraş.

Etape

oraş Vlăhiţa - Valea Vârghiş - Vf. Piatra Altarului - Vf. Muntele Ascuţit - Staţiunea Harghita Mădăraş

Descriere

Traseul 51 CA face legătura între capătul N al oraşului Vlăhiţa și Harghita Mădăraş, urmând drumul culmii secundare Piatra Altarului - Mt. Ascuțit - Pintenul Cazanului. Se recomandă parcurgerea traseului cu o bicicletă de munte. Un traseu de cca. 13 km, cu cca. 700 m diferență de nivel, în cca. 4.5 h. Iarna, pe zăpezi mari - poate pune probleme. 

Pentru început, CA lasă la dreapta CR (traseul 49) - spre Cetatea Bufniței și Harghita-Băi, și intră pe drumul ce însoțește Valea Vârghișulu, alături de PA (traseul 50). După o hidrocentrală, din vale se desprinde la stânga un drum mai abrupt care urcă la drumul de culme dinspre satul Căpâlniţa, marcat tot CA (traseul 52) - traseu de asemenea recomandat pentru cicloturism.

Continuăm pe culmea secundară Piatra Altarului - Mt. Ascuțit - Pintenul Cazanului, cu perspective frumoase spre Valea Vârghișului, peste care observăm Cetatea Bufniţei (traseul 48) și antenele Vf. Harghita Ciceu. Drumul străbate o pădure frumoasă de brazi și după ce trece de intersecția cu alt traseu frumos de cicloturism PA (traseul 59) - dinspre Zetea - ajungem pe drumul de pietriș care urcă la staţiunea Harghita Mădăraş. 

Din stațiune putem aborda traseul TA (traseul 55) spre Vf. Harghita Mădăraş - Muntele Sfânt al Secuilor - sau drumul CA (traseul 54).spre Izvorul Fedeleskút, lângă traseul de via ferrata “Pericolul Caprelor”, de pe stânca Kecskevész.

Observații

Marcaj rar până la intrarea în traseul din Căpâlniţa.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Vlăhiţa - Vf. Muntele Ascuţit - Staţiunea Harghita Mădăraş in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră