Touristik Label - 421MN17: Piricske - Staţiunea Harghita-Băi

Legătura satul de vacanţă Piricske - Staţiunea Harghita-Băi
Traseul 17 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre satul de vacanţă Piricske și traseul de creastă al Munților Harghitei, spre Harghita-Băi. Parcurgem un drum forestier apoi traversăm pădurea până spre pârtiile de schi ale stațiunii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,30km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
706m
Coborâre
47m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul de vacanţă Piricske pe un drum forestier care ajunge la stâlpii de înaltă tensiune. După un urcuş moderat traseul intră în pădure şi se îndreaptă spre pârtiile de schi. După o poiană cu stână traseul ajunge pe drumul care leagă pârtiile de schi şi ajunge la parcul de adrenalină Balu în staţiunea Harghita-Băi.

Etape

Piricske - Staţiunea Harghita-Băi

Descriere

 

Traseul 17 CA face legătura între satul de vacanţă Piricske și stațiune Harghita-Băi. Un traseu relativ ușor, scurt, dar cu aprox 700 m diferențe de nivel, în cca. 2 h de drumeție. Iarna, pe zăpadă mare, poate pune probleme.

Satul de vacanţă Piricske, accesibil din DJ 13A, la cca 12 km de Miercurea Ciuc spre Pasul Vlăhița, s-a dezvoltat la baza pârtiei Piricske și aparține de Ciceu. Este o localitate cu cabane răzlețe, la poalele Munților Harghita, departe de aglomerația urbană.

Traseul CA pornește pe un drum forestier care ajunge la stâlpii de înaltă tensiune, apoi intră în pădure şi se îndreaptă spre pârtiile de schi. Mai sus traversăm o poiană cu stână, apoi continuăm pe drumul care leagă pârtiile de schi de staţiunea Harghita-Băi.

Observații

Atenţie la câini înainte de staţiunea Harghita-Băi.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Piricske - Staţiunea Harghita-Băi in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră