Touristik Label - 918MN06: Poiana Stânişoarei - cascada Gardului (Urzicii) - Poiana Stânişoarei

Traseul de vizitare Cascada Urzicii (Gardului)
Traseul 6 Punct Roșu este traseul de vizitare a frumoasei căderi de apă, Cascada Urzicii (Gardului), situată la cca. 30-40 de min de Mănăstirea Stânişoara, într-o zonă sălbatică cu stânci golașe.şi rădăcini de copaci.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,60km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
170m
Coborâre
170m

Tabs

Indicaţii de orientare

Cascada Gardului poate fi identificată chiar din Poiana Stânişoara, aceasta fiind localizată la bază abruptului care se înalţă deasupra Mănăstirii. Urmând marcajul BA în direcţia Şaua La Troiţă, după numai 5 minute ajungem într-o poiană mică, unde vom schimba direcţia de mers. Poteca însoţită de marcajul PR o ia spre nord şi va tot urca până la cascadă. Iniţial urcarea e uşoară, iar cu cât de apropiem mai mult de căderea de apă, panta creşte iar pe ultimii metrii ne vom strecura printre stânci şi rădăcini de copaci. Revenirea în Poiana Stânişoara o vom face pe aceeaşi rută.

Etape

Poiana Stânişoarei - Valea Gardului - cascada Gardului (Urzicii) - Valea Gardului - Poiana Stânişoarei

Descriere

 

Traseul 6 PR face legătura între poiana Mănăstirii Stânişoara și frumoasa Cascada Urzicii (Gardului). Este un traseu relativ ușor, cca.30-40 de min, 140 m diferență de nivel.

De la pajiștile Mănăstirii Stânişoara, unde se ajunge fie pe magistrala BA Căciulata - Cabana Cozia (traseul 4), fie pe drumul pietruit de pe Valea Păușa (traseul 5), putem identifica chiar din Poiana Stânişoara, la baza abruptului care se înalţă deasupra Mănăstiri, Cascada Urzicii (Gardului), o cădere de apă fermecătoare de aprox 18 m.

Cascada Gardului s-a format pe pragul de piatra înalt și vertical dintre Colțul Mic al Foarfecii și capătul vestic al masivului Fruntea Oii, la 830 m alt. Poteca PR urcă la început ușor, iar pe final panta crește și traseul se strecoară printre stânci şi rădăcini de copaci. Salvamontiștii recomandă o atenție sporită: fiind zona preferată a viperelor cu corn.

Observații

Traseu recomandat numai vara.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Stânişoarei - cascada Gardului (Urzicii) - Poiana Stânişoarei în Vâlcea, Cozia este un traseu de Drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră