Touristik Label - 421MN41: Poteca Cheii din Cheile Vârghişului

0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,33km
Durată
~1:45h
Urcare
189m
Coborâre
228m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din partea nordică a cheii. Trece lângă o căsuţă de lemn de unde trebuie cumpărat bilet de vizitare după care intră în chei. Traseul în chei trece pe lângă nenumărate peşteri, trece pe poduri suspendate pe cabluri, rampe şi scăriţe asamblate pe perete. Dintre peşteri trebuie amintite Peştera nr. 8 din Cheile Vârghişului (Lócsűr) şi Peştera nr. 14 din Cheile Vârghişului (Orbán Balázs). Traseul se termină la ieşirea în partea sudică a Cheii Vârghişului.

Etape

Canton Ţiglărie - Centru de Vizitare a Rezervaţiei Cheile Vârghişului

Descriere

-

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poteca Cheii din Cheile Vârghişului in Harghita, Harghitei is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Hercule

Am abordat traseul incepand cu intrarea nordica, atat conform descrierii de mai sus cat si pentru ca drumul de acasa era (o idee) mai scurt. Am incercat sa ma documentez mai mult dar nu prea gasesti informatii despre accesul la intrarea nord. S-a dovedit a fi o mare greseala: din Meresti pana la aproape de intrare in chei sunt 6.5 km de drum forestier, in timp ce din partea cealalta esti mult mai aproape de asfalt.

In rest totul ok, traseu frumos si interesant dar foarte, foarte aglomerat, in special in perioada amiezii cand grupuri mari de turisti se scurg in chei. Bineinteles ca e galagie, se face baie, aglomeratie la trecerile mai grele de la poduri, urcare la pesteri in sir indian, etc. In schimb curatenie peste tot, nu am vazut nici un pet aruncat, doar cateva hartii ici-colo. Alt plus toaletele ecologice amplasate la intrare si la iesire fac ca in chei sa nu miroasa urat.

Ca minus am remarcat lipsa indicatoarelor spre pesteri precum si lipsa marcajelor catre traseele adiacente BG si PR. Traseul spre Grota Tatarilor nu este marcat.

Traseu încheiat la data de: 
Sâmbătă, August 22, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră