Touristik Label - 421MN41: Poteca Cheii din Cheile Vârghişului

Poteca Cheii din Cheile Vârghişului
Traseul 41 Cruce Albastră este poteca tematică ce străbate Rezervaţiei Cheile Vârghişului din Munții Perșanii de Nord. Un traseu relativ ușor, amenajat cu podețe și scări metalice care permit vizitarea celor mai importante peșteri din chei.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,33km
Durată
~1:45h
Urcare
189m
Coborâre
228m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din partea nordică a cheii. Trece lângă o căsuţă de lemn de unde trebuie cumpărat bilet de vizitare după care intră în chei. Traseul în chei trece pe lângă nenumărate peşteri, trece pe poduri suspendate pe cabluri, rampe şi scăriţe asamblate pe perete. Dintre peşteri trebuie amin...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Canton Ţiglărie - Centru de Vizitare a Rezervaţiei Cheile Vârghişului

Descriere

 

Traseul 41 CR străbate Cheile Vârghişului, trecând pe lângă nenumărate peşteri, pe o potecă amenajată cu poduri suspendate și scări metalice. Un traseu cu aprox 300 m diferențe de n...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poteca Cheii din Cheile Vârghişului in Harghita, Covasna, Harghitei is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Hercule

Am abordat traseul incepand cu intrarea nordica, atat conform descrierii de mai sus cat si pentru ca drumul de acasa era (o idee) mai scurt. Am incercat sa ma documentez mai mult dar nu prea gasesti informatii despre accesul la intrarea nord. S-a dovedit a fi o mare greseala: din Meresti pana la aproape de intrare in chei sunt 6.5 km de drum forestier, in timp ce din partea cealalta esti mult mai aproape de asfalt.

In rest totul ok, traseu frumos si interesant dar foarte, foarte aglomerat, in special in perioada amiezii cand grupuri mari de turisti se scurg in chei. Bineinteles ca e galagie, se face baie, aglomeratie la trecerile mai grele de la poduri, urcare la pesteri in sir indian, etc. In schimb curatenie peste tot, nu am vazut nici un pet aruncat, doar cateva hartii ici-colo. Alt plus toaletele ecologice amplasate la intrare si la iesire fac ca in chei sa nu miroasa urat.

Ca minus am remarcat lipsa indicatoarelor spre pesteri precum si lipsa marcajelor catre traseele adiacente BG si PR. Traseul spre Grota Tatarilor nu este marcat.

imaginea utilizatorului Gaben

Văd că sunt 11 km pe partea cealaltă măsurând de la Vârghiș și tot cam drum forestier pare ... sau a fost asfaltat o parte din el?

O să ajung în zonă prin aprilie și aș vrea să parcurg aceste chei.

imaginea utilizatorului Florin Caramzulescu

super frumos traseul,într-adevăr cam aglomerat fiind sâmbăta și o vreme superba. Nu l-am făcut în totalitate, am mers pana la capăt dar m-am întors tot pe unde am venit. Ar fi trebuit sa mă întorc pe coastă, marcaj dunga galbenă, dar era târziu și se înnopta. Poate cu altă ocazie.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră