Touristik Label - 421MN28: sat Carpituş - Lacul Sfânta Ana - Cabana Lacul Sfânta Ana

Legătura sat Carpituş - Lacul Sf. Ana - Cabana Lacul Sfânta Ana
Traseul 28 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre satul Carpituş (de lângă Bixad) și Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic păstrat întreg în sud-estul Europei. Urcăm abrupt până în culmea Muntelui Ciomatu, apoi coborâm spre Lacul Sfânta Ana.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,98km
Durată
2:15-2:30h
Urcare
48m
Coborâre
176m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Carpituş între Bixad şi Băile Tuşnad pe o potecă. Urcă abrupt până sub Dl. Taţa după care coboară la Lacul Sfânta Ana. Ultima parte a traseului o putem parcurge în pădure urmărind marcajele sau pe drumul asfaltat până ajungem la Cabana Lacul Sfânta Ana.

Etape

sat Carpituş - Lacul Sfânta Ana - Cabana Lacul Sfânta Ana

Descriere

Traseul 28 CA face legătura între satul Carpituş și frumosul lac vulcanic, Lacul Sf. Ana. Un traseu relativ ușor, fără diferențe mari de nivel, în cca. 2 -2.5 h de drumeție. Traseu accesibil tot timpul anului, iarna - în funcție de starea zăpezii.

Pornim din satul Carpituş, situat  între Bixad şi Băile Tuşnad, în apropiere de ruinele cetăţilor Vapa şi Stânca Şoimilor (Bixad). Urmăm poteca care urcă abrupt până sub Dl. Taţa, de pe Muntele Ciomatu, după care coborâm spre Lacul Sfânta Ana, încadrat de un peisaj sălbatic minunat, cu păduri verzi care se oglindesc în apa limpede. Lacul este parte a sitului Natura 2000 cu cele două rezervații naturale: Tinovul Mohoş și Lacul Sfânta Ana.

Lacul Sf. Ana are o formă aproape circulară, o suprafaţă de 22 hectare şi o adâncime medie de 4 m. Nu are izvor, alimentarea lui se face din topirea zăpezilor și apa de ploaie. PR este un traseu extraordinar, cu câteva locuri de picnic, de belvedere și de odihnă. Recomandăm ca ora de pornire să fie în jurul orelor 9 -10 dimineața, ca să fie timp pentru o odihnă în jurul lacului și de ce nu, o vizită la Tinovul Mohoș. (vezi descrierea traseul 23).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Carpituş - Lacul Sfânta Ana - Cabana Lacul Sfânta Ana in Harghita, Covasna, Harghitei is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră