Touristik Label - 721MN16: sat Ciceu - sub Vf. Ciceu - Staţiunea Harghita-Băi

Legătura Ciceu - Staţiunea Harghita-Băi (pe la Cetatea Ciceu)
Traseul 16 Punct Albastru este traseul de legătură dintre satul Ciceu (Valea Oltului) și staţiunea Harghita-Băi, trecând pe la ruinele cetăţii Ciceului, un punct de belvedere spre Miercurea Ciuc. Întregul traseu folosește drum cu pietriş şi forestier - accesibil MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
13,69km
Durată
4:15-5:00h
Urcare
1010m
Coborâre
57m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Ciceu, trece prin cătunul Olt de Ciceu după care ajunge pe o câmpie şi urcă treptat spre limita pădurii. Trece pe sub Vf. Ciceu, ajunge în Valea Borviz, după care ajunge la staţiunea Harghita-Băi. Întregul traseu merge pe drum cu pietriş şi drum forestier.

Etape

sat Ciceu - cătun Olt de Ciceu - sub Vf. Ciceu - Valea Borviz - Staţiunea Harghita-Băi

Descriere

 

Traseul 16 PA face legătura între satul Ciceu și Harghita-Băi, vizitând ruinele cetăţii Ciceului. Un traseu destul de solicitant, cu aprox 1000 m diferențe de nivel, în cca. 5 - 6 h de drumeție. Traseu accesibil tot timpul anului - potrivit pentru schi de tură și MTB. 

Localitatea Ciceu se află la confluenţa pârăului Frumoasa cu Oltul și este cunoscută îndeosebi pentru varza de la Ciceu. Principalele atracții ale comunei sunt Băile Siculeni și Biserica romano-catolică din sec XVIII, Sf. Anton de Padova, cu zid protector și cruce de piatră. Din sat, PA trece de cătunul Olt de Ciceu și urcă spre pădure. În locul numit "Câmpul cetăţii" se găsesc ruinele cetăţii Ciceului, iar sub Vf. Ciceu se află un punct de belvedere cu vederi spre oraşul Miercurea Ciuc. 

De aici, PA continuă pe drum forestier Valea Borviz, după care ajunge la staţiunea Harghita-Băi, aproape de pârtiile de ski. În stațiune intersectăm traseul principal de creastă al Munților Harghitei (traseul 2) - marcat Bandă Albastră, care coboară la Pasul Vlăhița. 

Stațiunea montană balneoclimaterică Harghita Băi își datorează existența descoperirii la sfârșitul secolului X1X, a douã mofete solfatariene şi cu ape carbogazoase, care oferă și azi tratamente variate, în cura internã şi externã. Localitatea are un rol important în viaţa turisticã a oraşului Miercurea Ciuc, care îl administrează, oferind mai multe posibilitãþi de odihnã şi tratament, foarte cãutat şi de amatorii de turism montan. Iarna, iubitorii sporturilor de iarnã se bucură de pârtiile de schi din apropiere.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Ciceu - sub Vf. Ciceu - Staţiunea Harghita-Băi în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră