Touristik Label - 719MN39: sat Corbu - Capul Bâtcii - Groapa Pisicii

Legătura sat Corbu - Șaua Groapa Pisicii (creasta principală)
Traseul 39 Punct Albastru face legătura între satul Corbu și traseul principal de creastă al Munților Giurgeului. Urcăm pe Valea Corbu și V. Bâtca, apoi prin pădurea frumoasă de pe Muntele Capul Bâtcii - cu punct final în Șaua Groapa Pisicii (sub Vf. Chiozrezul Mare).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
15,04km
Durată
3:45-5:00h
Urcare
693m
Coborâre
128m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la primăria Corbu pornim pe Valea Corbu, pe marcaj PA, urmând drumul pietruit. La început valea este mai îngustă, apoi se lărgeşte, iar pe când se îngustează din nou intrăm în pădure. După 8,5 km de la pornire ajungem la o cabană vânătorescă părăsită, unde o luăm pe drumul din stânga. După 800 m ajungem la intersecţia văilor Bâtca, Balhăul şi Bicafeu. Noi o luăm la dreapta şi mergem de-a lungul pârâului Bâtca 4 km până să începem urcarea susţinuă pe Capul Bâtcii. Pe măsură ce urcăm ne îndepărtăm tot mai mult de pârâu până ce într-un final ieşim din pădure la Groapa Pisicii.

Etape

sat Corbu (Primăria) - Valea Corbului - Capul Bâtcii - Groapa Pisicii

Descriere

Traseul 39 PA face legătura între satul Corbu și Șaua Groapa Pisicii (1265 m), la intersecția cu traseul principal de creastă al Munților Giurgeului. Este un traseu destul de solicitant, cu aprox 700 m diferențe de nivel, accesibil și cu MTB. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme la urcarea pe Muntele Capul Bâtcii. 

Pornim din satul Corbu și urmăm un drum forestier pietruit spre S-V, pe valea Corbu, străjuită de culmile rotunjite ale Munților Giurgeului: Capul Corbului pe de-o parte și Muntele Corhanei pe cealaltă. Urcăm pe valea îngustă, apoi intrăm în pădure și la cca. 8,5 km de la debut, ajungem la Cabana Corbu, acum părăsită, la confluența cu gura pârâului Lung. 

Aici facem stânga și ajungem la o nouă confluență de pârâuri, unde ținem dreapta de-a lungul pârâului Bâtca cca. 4 km, pe sub culmile Piciorul Răchitașului (traseul 19) - cu cabana de vânătoare Vitting (dezafectată) și Piciorul Cuților. 

Ultimul segment urcă susținut pe Muntele Capul Bâtcii, prin pădure până în Șaua Groapa Pisicii (1265 m), la intersecția cu traseul principal de creastă al Munților Giurgeului - BR (traseul 9).Din creastă putem coborî înapoi la Valea Bistricioara, în orașul Tulgheș, pe Valea Rezul Mare - CA (traseul 40), aprox. 20 km.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Corbu - Capul Bâtcii - Groapa Pisicii în Harghita, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră