Touristik Label - 821MN11: sat Dăneşti - Dealul Mijlocul Trunchiului - Pasul Fertău

Legătura sat Dănești - traseul de creastă (Pasul Fertău)
Traseul 11 Punct Galben este traseul de legătură dintre satul Dănești (Valea Oltului) și traseul de creastă al Munților Harghitei (Pasul Fertău). Traseul trece de Băile Dugaş, parcurge un drum pietruit pe o culme secundară, apoi urmează Valea Mădăraşul Mare până la creasta principală (sub Vf. Fertău).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
20,11km
Durată
6:30-7:30h
Urcare
794m
Coborâre
200m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Dăneşti, trece pe lângă Băile Dugaş şi până la Dealul Mijlocul Trunchiului înaintează pe drum pietruit. Traseul continuă pe drum forestier trecând pe lângă Poiana Senteş şi Izvorul de apă minerală Szederjes. Traseul urcă în continuare pe Valea Mădaraşul Mare până ajunge în Pasul Fertău la cota 1310 m.

Etape

sat Dăneşti - Băile Dugaş - Dealul Mijlocul Trunchiului - Valea Mădăraşul Mare - Pasul Fertău

Descriere

Traseul 11 PG face legătura între satul Dănești - Pasul Fertău, aflat pe traseul de creastă al Munților Harghitei. Un traseu destul de dificil, lung, cu aprox 1000 m diferențe de nivel, în cca. 7 - 8 h de drumeție. Iarna, poate pune probleme (atenție la marcajele rare) - potrivit pentru schi de tură.

Vatra satului Dănești se găsește pe lunca Oltului, cumpăna de ape dintre Munții Harghitei și Munții Ciucului. Dãnesti este centrul tradițional al ceramicii populare negre din zonă, cunoscut și pentru diversele țesături și textile populare artizanale de lânã, precum cerga. Printre atracțiile comunei se numãrã și Bãile Dugás, cu bazine cu apã termalã, folosite în tratarea afecțiunilor reumatice, ale inimii, circulatorii ș.a. 

De la ștrand, PG urmează drumul pietruit dealul Mijlocul Trunchiului, apoi continuă pe drumul forestier de pe valea Mădaraşul Mare, unde întâlnește marcajul CA (traseul 12) - dinspre satul Mădăraş. După ce trecem pe la Izvorul de apă minerală Szederjes, PG face un ocol pe sub Vf. Fagul Vântului (1510 m) și urcă în Pasul Fertău (1310 m), la intersecția cu traseul de creastă BA, care conduce de aici spre Vf. Harghita Mădăraș.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Dăneşti - Dealul Mijlocul Trunchiului - Pasul Fertău în Harghita, Harghita este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră