Touristik Label - 821MN10: sat Dăneşti - Poiana Mădicea - Refugiul Montan Lacul Dracului

Legătura sat Dănești - tinovul Lacul Dracului (pe la refugiu)
Traseul 10 Punct Galben este traseul de legătură dintre satul Dănești (Valea Oltului) și Rezervația Lacul Dracului, un frumos tinov cu plante relicte înconjurat de pădure. Urcăm spre Băile Madicea, urmăm drumul până la Izvorul de apă minerală Lok, apoi schimbăm direcția spre Refugiul Montan Lacul Dracului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
17,11km
Durată
5:45-6:30h
Urcare
597m
Coborâre
241m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Dăneşti amonte spre Dealul Minei. După Dealul Minei traseul ajunge pe un drum pietruit care ţine până la Izvorul de apă minerală Loc (Lok). De aici traseul o ia puţin spre sud până ajunge la Pârâul Ars. Trece pe sub Vf. Observatorului şi intră în creasta principală a masivului în apropiere de Refugiul Montan Lacul Dracului.

Etape

sat Dăneşti - Dealul Tufa Alunişului - Băile Mădicea - Poiana Mădicea - Dealul Fagul Cetăţii - Valea Pârâului Ars - Refugiul Montan Lacul Dracului

Descriere

Traseul 10 PG face legătura între satul Dănești - Rezervația Lacul Dracului, un fost crater vulcanic unde s-a format în timp un minunat tinov. Un traseu relativ ușor, dar lung, cu aprox 800 m diferențe de nivel, în cca. 6 - 7 h de drumeție. Iarna, poate pune probleme (atenție la marcajele rare) - potrivit pentru schi de tură.

Vatra satului Dănești se găsește pe lunca Oltului, cumpăna de ape dintre Munții Harghitei și Munții Ciucului. Dãnesti este centrul tradițional al ceramicii populare negre din zonă, cunoscut și pentru diversele țesături și textile populare artizanale de lânã, precum cerga. Printre atracțiile comunei se numãrã și Bãile Dugás, cu bazine cu apã termalã, folosite în tratarea afecțiunilor reumatice, ale inimii, circulatorii ș.a

PG porneşte de lângă biserică, urcă spre Dealul Minei și ajunge la drumul pietruit spre Băile Madicea, unde odinioară funcționa o altă mini stațiune de interes local, cu ștrand pentru băi minerale. Aici întâlnim CA (traseul 9) care urcă la rezervație, pe sub Vf. Alunului. Putem lua apă de la izvorul de apă minerală Madicsa, apoi continuăm pe lângă Poiana Madicea, loc de fâneață generos și ajungem la Izvorul de apă minerală Loc (Lok). 

Aici PG face stânga către Pârâul Ars și continuă pe sub muntele Observatorului, până la creasta principală a masivului în apropiere de Refugiul Montan Lacul Dracului. Coborând pe culme la drumul forestier, putem ajunge la rezervația de turbării Lacul Dracului, un tinov cu plante relicte înconjurat de pădure, care s-a format pe exteriorul unui con vulcanic, unde vegetația s-a stabilit treptat peste lacul colmatat (vezi descriere traseu 1).

Observații

Marcaje rare şi greu de urmărite între satul Dăneşti şi Dl. Minei, respectiv Dl. Fagul Cetăţii şi Lacul Dracului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Dăneşti - Poiana Mădicea - Refugiul Montan Lacul Dracului în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră