Touristik Label - 721MN19: sat Jigodin-Băi - Csihányos

Legătura sat Jigodin-Băi - Csihányos
Traseul 19 Punct Albastru este traseul de legătură dintre stațiunea Jigodin-Băi și rezervația geobotanică de interes local Csihányos. Situată lângă platoul Dealului Cetății, aici s-au descoperit vestigiile unor ziduri de cetate dacică din sec I. vederi spre spre Depresiunea Ciucului cu municipiul Miercurea-Ciuc.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,76km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
519m
Coborâre
44m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul proneşte din Jigodin-Băi de la Izvorul de apă minerală Szikla, pe un drum cu pietriş pe lângă cabane. După ce se termină drumul cu pietriş traseul intră în pădure şi urcă până ajunge la Pârâul Ascuns. De aici marcajul TA continuă spre Dealul Cetăţii.

Etape

sat Jigodin-Băi - Csihányos

Descriere

Traseul 19 PA face legătura între Miercurea Ciuc (Jigodin-Băi) și Dealul Cetăţii, cu punct final la rezervația Csihányos. Un traseu relativ ușor, scurt, dar cu aprox 500 m diferențe de nivel, în cca. 1 - 1.5 h de drumeție. Traseu accesibil tot timpul anului.

Jigodin-Băi este o localitate ce a devenit stațiune balneoclimaterică datorită izvoarelor minerale, calde și reci, folosite pentru tratamente variate, în cura internã şi externã. Are un rol important în viaţa turisticã a oraşului Miercurea Ciuc, care îl administrează, oferind mai multe posibilitãți de odihnã şi tratament, dar este cãutat şi de amatorii de turism montan. 

Pornim de la Izvorul de apă minerală Szikla, urmăm un drum pietruit printre cabane, apoi intrăm în pădure și urcăm la izvoarele Pârâului Ascuns. De pe Dealul Farago avem o vizibilitate excelentă spre Depresiunea Ciucului cu municipiul Miercurea-Ciuc. Dincolo de el se înalță o măgură înaltă, cu fundament eruptiv, de formă conică, denumită Dealul Cetății, sau Jigodin II. Dealul este flancat spre sud, vest şi nord de muntele Harom (cota 1080 m), spre nord-est de cetatea Jigodin III şi spre est de Jigodin I, toate cu rămășițe ale zidurilor de apărare dacice. Pe drumul pietruit de pe Dealul Cetății întâlnim primele marcaje TA ale traseului 20 care ne conduce către rămăşiţele cetăţii Harom.

Observații

Marcaje rare şi vechi pe tot parcursul traseului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Jigodin-Băi - Csihányos in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră