Touristik Label - 119MN22: sat Jolotca - Pasul Chiozrez

Legătura Jolotca - Pasul Chiozrez (pe Valea Holoşagul)
Traseul 22 Bandă Albastră face legătura între satul Jolotca și traseul principal de creastă BR al Munților Giurgeului, cu punct final în Pasul Chiozrez (sub Muntele Rezul Mic). Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, urmând drumul forestier de pe Valea Holoşagul.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,77km
Durată
2:15-3:00h
Urcare
493m
Coborâre
42m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la şcoala generală din Jolotca 800 m spre Valea Ţengheler. La intersecţie o luăm la stânga pe Valea Holoşagul şi urmărim drumul forestier din vale până în Pasul Chiozrez.

Etape

sat Jolotca - Valea Holoşagul - Pasul Chiozrez

Descriere

Traseul 22 BA este un itinerar favorabil pentru cicloturism, pe Valea Holoşagul flancată de Muntele Holoşagul și Culmea Teașcului, culmi rotunjite ale munților Giurgeui. Este un traseu ușor, parte a DJ Borsec - Ditrău, cu aprox 500 m diferențe de nivel, în cca. 3 h.

Din satul Jolotca urmărim DJ 128 Drumul Molidului la stânga pe Valea Holoşagul până în Pasul Chiozrez, cunoscut și ca Pasul Chiozrezu Mic, o trecătoare din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului), ce favorizează legătura între localitățile Borsec și Ditrău. Ajungem astfel la intersecția cu traseul principal de creastă BR (traseul 9) al Munților Giurgeului și locul unde se sfârșește varianta (traseul 23) pe Valea Vinul dinspre Borsec.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Jolotca - Pasul Chiozrez în Harghita, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră