Touristik Label - 421MN12: sat Mădăraş - Valea Mădăraşul Mare - Pasul Fertău

Legătura sat Mădăraş - traseul de creastă (Pasul Fertău)
Traseul 12 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre satul Mădăraş (Valea Oltului) și traseul de creastă al Munților Harghitei (Pasul Fertău). Traseul parcurge drumul forestier de pe Valea Mădăraşul Mare (cu Izvorul de apă minerală Szederjes) și ajunge la poteca crestei principale.(sub Vf. Fertău).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
16,90km
Durată
5:15-6:15h
Urcare
809m
Coborâre
89m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Mădăraş urcănd pe Valea Mădăraşul Mare pe un drum forestier. După aprox. 3 km ajunge la o bifurcaţie de unde porneşte traseul spre Vf. Harghita Mădăraş. De aici traseul continuă tot pe Valea Mădăraşul Mare şi ajunge la Izvorul de apă minerală Szederjes. Drumul forestier continuă să urce până în Pasul Fertău unde ajunge la poteca crestei principale.

Etape

sat Mădăraş - Valea Mădăraşul Mare - Izvorul de apă minerală Szederjes - Pasul Fertău

Descriere

Traseul 12 CA face legătura între satul Mădăraş - Pasul Fertău, aflat pe traseul de creastă al Munților Harghitei. Un traseu relativ ușor, dar lung, cu aprox 900 m diferențe de nivel, în cca. 5 - 6 h de drumeție.  Iarna, poate pune probleme - potrivit pentru schi de tură.

Vatra satului Mădăraş se găsește pe lunca Oltului, cumpăna de ape dintre Munții Harghitei și Munții Ciucului. Principalele atracții ale comunei sunt Muzeul Satului, Moara de apă și Biserica romano-catolică, construită în sec. XVIII. 

CA urmează drumul forestier de pe Valea Mădăraşul Mare și ajunge după cca. 3 km la gura văii Mădărașul Mic, loc de unde pornesc traseele 13 și 14 TA spre Vf. Harghita Mădăraş, respectiv spre creasta principală (sub vf. Harghita Racul). CA continuă pe drumul forestier de pe Valea Mădaraşul Mare, primește varianta PG (traseul 11), aproape de Izvorul de apă minerală Szederjes, apoi face un ocol pe sub Vf. Fagul Vântului (1510 m) și urcă în Pasul Fertău (1310 m), la intersecția cu traseul de creastă BA, care conduce de aici spre Vf. Harghita Mădăraș.

Observații

Marcaj satisfăcător pe drum forestier.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Mădăraş - Valea Mădăraşul Mare - Pasul Fertău în Harghita, Harghita este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră