Touristik Label - 915MN38: Traseul TA (37)-Cascada Lomăşiţa

Traseul de vizitare Cascada Lomăşiţa
Traseul 38 Punct Roșu este o deviaţie scurtă din traseul TA (Cabana Lomaș - Vf.Răţiţiş), un mic ocol de cca. 5 min până la frumoasa Cascada Lomăşiţa. Ascunsă bine în pădure, cascada oferă prilejul unei binemeritate pauze de relaxare în drumul spre Vf.Răţiţiş.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,12km
Durată
~0:15h
Urcare
3m
Coborâre
21m
Vârf
1539m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este o deviaţie scurtă din traseul 37 (TA), care face stânga din poteca principală, prin pădure, pe deasupra cascadei, coborând 100 m până la baza cascadei Lomăşiţa, aflată la aprox. 1500 m altitudine. Coborârea este pe stânci ude şi necesită extra atenţie.

Etape

Traseul TA (37)-Cascada Lomăşiţa

Descriere

 

Traseul 38 PR este poteca de acces la Cascada Lomăşiţa, accesibilă din traseul TA (Cabana Lomaș - Vf.Răţiţiş).Coborâm cu prudență la baza cascadei ascunsă bine în pădure.

Accesul în traseu se face urmând marcajul TA (traseul 37) ce pornește de la Cabana Lomaș (accesibilă pe drum forestier foarte bine întreţinut, din drumul național Toplița - Borsec, pe Valea Lomaş). La capătul forestierului Valea Lomaș, facem dreapta pe Valea Lomăşiţa și pătrundem pe valea sălbatică, pe o potecă îngustă care depășește în prima parte câteva cascade mici. Trecem apa de câteva ori și lăsăm în urmă Refugiul Lomăşiţa. 

Câteva sute de metri mai sus, ajungem sub Stâncile Lomășiței, niște formațiuni stâncoase impresionante, între care regăsim și o proeminență asemănătoare cu un cap de om. La scurt timp, apele Lomăşiţei se fac auzite într-o cădere spectaculoasă pe mai multe trepte, oarecum ferită de accesul prea multor turiști. Un stâlp de marcaj PR indică deviația spre Cascada Lomăşiţa.

Coborâm la spectaculoasa cascadă, în locul în care apele Lomăşiţei plonjează aprox 15 m de-a lungul a câtorva praguri pitorești. Peisajul sălbatic este completat de un interesant bloc de piatră suspendat deasupra cascadei. Ascunsă bine în pădure, cascada oferă prilejul unei binemeritate pauze de relaxare și răcorire în drumul spre Vf.Răţiţiş.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseul TA (37)-Cascada Lomăşiţa in Harghita, Călimani is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră