Touristik Label - 615MN32: Vâgani (DN15)-Altar cu belvedere către Valea Mureşului

Legătura Vâgani - Altar belvedere sub Vf. Băieşului
Traseul 32 Cruce Roșie este traseul de acces la „altarul amenajat“de sub Vf. Băieşului, situat la aprox. 960 m altit, un loc frumos de belvedere către Valea Mureşului şi defileul Toplița - Deda. Traseul urcă pieptiș la o zonă stâncoasă prevăzută cu balustrade.
4

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,64km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
346m
Coborâre
44m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în acest traseu se face de pe Valea Mureşului, de pe DN 15, din satul Vâgani, din drept cu un stâlp indicator de pe partea stângă a şoselei, cu 100 m în amonte (direcţia de mers Reghin - Topliţa) de un izvor amenajat cu apă potabilă. După câţiva zeci de metri se intră în pădure, iar după încă câteva minute de mers se intersectează un drumeag care se urmează înspre stânga. Se intersectează apoi traseul 33 (PA), mergând în comun 250 m până intr-o poiană unde se găseşte un observator de animale sălbatice. Aici se face dreapta şi se intră din nou în pădure prin spatele observatorului. De aici se urcă abrupt, pe potecă, prin pădure, apoi se trece o zonă mai stâncoasă unde sunt instalate balustrade pentru sprijin şi ajutor, după 1 km intersectându-se din nou traseul 33 (PA). Se ajunge apoi la un „altar amenajat“, situat la aprox. 960 m altitudine, de unde se deshide o frumoasă panoramă către Valea Mureşului şi către Topliţa.

Etape

Vâgani (DN15)-Altar cu belvedere către Valea Mureşului

Descriere

Traseul 32 CR este ruta de acces spre un punct de belvedere fermecător situat la aprox. 960 m, deasupra Văii Mureșului, lângă satul Vâgani. Este un traseu relativ ușor, cu cca 300 m diferență de nivel, în aprox. 1 h de drumeție. Traseu nerecomandat iarna.

Accesul în traseu se face de pe Valea Mureşului, de pe drumul național Reghin - Topliţa, din satul Vâgani, unde există stâlp indicator pe partea stângă a şoselei. Ca punct de reper se ia un izvor amenajat de la șosea, aflat la cca 100 m în amonte de locul de start.

Traseul intră în pădure, urmează un drum la stânga și intersectează pentru scurt timp traseul în circuit PA (traseul 33), apoi ajunge într-o poiană cu observator de vânătoare. De aici intrăm pe o potecă prin spatele observatorului, urcând pieptiș prin pădure până la o zonă stâncoasă cu balustrade pentru sprijin. Ultimul segment intersectează din nou traseul PA, apoi ajungem la un „altar amenajat“, situat la aprox. 960 m alt, un loc frumos de belvedere către Valea Mureşului şi defileul Toplița - Deda.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Vâgani (DN15)-Altar cu belvedere către Valea Mureşului în Harghita, Călimani este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 4 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Ana Marina

Panorama este foarte frumoasă, însă traseul nu este foarte bine marcat pe anumite porțiuni, iar timpul de parcurgere nu este foarte realist. 

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, August 23, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră