Touristik Label - 619MN25: Valea Filip Andrei - sub vf. Chiozrezul Mare

Legătura Borsec - vf. Chiozrezul Mare (pe Dealul Lat)
Traseul 25 Cruce Roșie este un itinerar frumos de vacanță din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului), pe culmea Dealului Lat. Face legătura între orașul Borsec și Muntele Rezul Mic, la intersecția cu traseul principal de creastă BR al Munților Giurgeului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,25km
Durată
3:00-3:45h
Urcare
650m
Coborâre
76m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la DN15 urmărim CR pe drumul forestier uşor ascendent de-a lungul pârâului Filip Andrei până ajungem la un popas. Din acest loc părăsim valea pe un urcuş mai abrupt ce ne va duce spre Poiana Tăului. Urmând coama Dealului Lat întrăm din nou în pădure unde traseul coteşte spre vest continuând apoi pe curba de nivel uşor descendentă până la intersecţia cu traseul de creastă BR.

Etape

Valea Filip Andrei - Piciorul Dealului Lat - sub vf. Chiozrezul Mare

Descriere

Traseul 25 CR urcă deasupra orașului Borsec, pe piciorul Dealului Lat până la traseul principal de creastă. Este un traseu relativ ușor, cu aprox 700 m diferențe de nivel, în cca. 4 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme pe final.

Pornim de pe Valea Vinului (DN 15), traversăm pârâul și intrăm pe drumul forestier valea Filip Andrei (spre SE), între culmile Preluca și Dealul Miarog. Drumul urcă ușor până la un popas de unde începem un urcuş mai abrupt spre Poiana Uscat (Tăului), cu priveliștea panoramică spre Depresiunea Borsec, străjuită de Vf. Făget și Vf. Arcoza.

Din poiană, ținem direcția S și intrăm în pădure pe piciorul Dealul Lat, trecem de Poiana Dealul Lat, apoi urcăm pe Vf. Lat (1283 m) și continuăm pe curba de nivel până sub vf. Chiozrezul Mare, la intersecţia cu traseul de creastă BR (traseul 9) al Munților Giurgeului. Putem reveni în Borsec, peste Muntele Rezul Mic, apoi pe BA (traseul 23) - pe Valea Vinului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Filip Andrei - sub vf. Chiozrezul Mare în Harghita, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră