Touristik Label - 613MN25: 24 PR-Poiana lui Ilie-24 PR

Circuitul MTB Săritoarea Ieduțului
Traseul 25 Cruce Roșie este un traseu cicloturistic ce poate fi făcut în circuit, pornind din drumul ce leagă Stațiunea Turistică Stâna de Vale de Satul de Vacanță Coada Lacului Leșu. Oferă acces la Cascada Săritoarea Ieduțului, urcă în Poiana lui Ilie, apoi coboară înapoi la Valea Iadului, pe un drum forestier.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,83km
Durată
2:00-3:00h
Urcare
262m
Coborâre
312m
Vârf
1038m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul 25 marcat cu CR foloseşte exclusiv drumuri forestiere, deci se poate parcurge cu o bicicletă de munte. Părăsim DJ108J şi Valea Iadului pe un astfel de drum şi parcurgem în urcare aproape 1,5 km până la întâlnirea cu traseul 14 PA într-o poiană. Trecem un pârâu şi continuăm împreună cu PA în aceeaşi direcţie, ajungând în scurt timp în Poiana lui Ilie. Aici, la 1 km de la ieşirea din pădure părăsim traseul PA şi cotim dreapta (V) pe un drum care coboară abrupt. Dupa circa 750 m acestui drum se alatură din stânga (V) altul, mai bun, pe care coborâm mai mult timp de-a lungul unui pârâu spre nord. În apropiere de Valea Iadului drumul părăseşte cursul pârâului spre dreapta pentru a ieşi în final la DJ108J aproximativ 2 km aval de locul de unde am plecat.

Etape

Traseul 24 PR-Poiana lui Ilie-Traseul 24 PR

Descriere

 

Traseul 25 CR este un traseu ce foloseşte exclusiv drumuri forestiere, recomandat pentru MTB. Este un traseu relativ ușor,  cu cca. 500 de m diferențe de nivel, în aprox. 2 - 3 h, accesibil iarna în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii.

Pornim dinspre Stațiunea Stâna de Vale pe DJ de pe Valea Iadului spre Satul de Vacanță Coada Lacului Leșu, trecem de Cantonul Forestier Murgașu și la scurt timp, intrăm stânga pe un drum forestier ce parcurge în urcare aprox. 1,5 km până într-o poiană, unde întâlnim PA - Circuitul Săritoarea Ieduțului (traseul 14).

Drumul forestier traversează pârâul Ieduțului apoi ajunge în scurt timp în Poiana lui Ilie, după care se desprinde de marcajul PA și cotește dreapta (V) pe un drum care coboară abrupt până la un alt drum mai bun, de-a lungul unui pârâu spre N. Drumul părăseşte cursul pârâului spre dreapta și iese la drumul județean de pe Valea Iadului, cca. 2 km aval de locul de unde am plecat.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

24 PR-Poiana lui Ilie-24 PR in Vlădeasa, Bihor is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră