Touristik Label - 419MN33: oraş Borsec - Baia de Soare - oraş Borsec

Circuit Borsec: Drumul de Centură - Baia de Soare
Traseul 33 Cruce Albastră este un itinerar frumos, vizitând împrejurimile orașului Borsec, la plimbare pe Drumul de Centură. Trecem prin zona pârtiilor de schi și pe lângă platforma „Baia de soare”. Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, urmând drumul asfaltat al centurii orașului Borsec.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,00km
Durată
2:00-2:15h
Urcare
132m
Coborâre
165m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la intersecţia traseelor CR-CA de la intrarea în Poiana Zânelor o luăm la stânga pe drumul asfaltat al centurii Borsecului. La început mergem prin pădure până în zona pârtiei de schi, apoi după 2,5 km trecem pe lângă platforma Baia de Soare. Continuând drumul asfaltat ajungem la sensul giratoriu din intersecţia străzilor Nadăş cu Carpaţi şi Jókai Mór.

Etape

oraş Borsec (terenul de fotbal) - Pârtia de schi - Baia de Soare - oraş Borsec

Descriere

 

Traseul 33 CA este un itinerar favorabil pentru cicloturism, un semicircuit scurt pe Drumul de Centură al orașului Borsec, cu popas la ceea ce localnicii numesc „Baia de soare”. Este un traseu ușor în cca. 2 - 3 h de drumeție, cu pauze de belvedere.

Pornim de la Centrul de Informare Turistică Borsec și urmăm marcajul CR spre Poiana Zânelor, marcată printr-o poartă de lemn, locul de debut al unor trasee frumoase în zonă, respectiv: TR spre Grota Urşilor (traseul 36) și CR (traseul 35) - spre Cetatea Bufniței, cu acces la Peştera de Gheaţă  - pe CG (traseul 37

Din Poiana Zânelor CA face stânga pe drumul asfaltat al centurii orașului Borsec, apoi lasă la dreapta BA (traseul 38) - spre Peştera Scaunul Rotund. Traversăm pădurea și ajungem în poiana largă, plină de vile noi, din zona pârtiei de schi. Aici ne bucurăm de liniștea locului, putem face un popas și să ne bucurăm de soare.

Continuăm pe Drumul de Centură, în mare parte cu sens unic și ne îndreptăm către ceea ce localnicii numesc „Baia de soare”. Găsim aici există o platformă din lemn, amenajată cu șezlonguri din lemn, cu o priveliște excelentă asupra stațiunii. Din drum până la „Baia de soare” se străbate o cărare  în cca.  2 min. Accesul este liber.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - Baia de Soare - oraş Borsec in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră