Touristik Label - 619MN35: oraş Borsec - Izvorul Străvechi - Cetatea Bufniţei

Circuit Borsec: Izvorul Străvechi - Cetatea Bufniţei
Traseul 35 Cruce Roșie este un itinerar frumos de vacanță, prin împrejurimile orașului Borsec, la plimbare pe la cele mai vechi izvoare ale stațiunii. La final vizităm Cetatea Bufniţelor, de unde se deschide o perspectivă panoramică spre Valea Vinului. De lângă Izvorul străvechi avem acces și spre Peștera de Gheață.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,81km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
112m
Coborâre
142m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la Centrul de Informare Turistică pe Aleea 7 Izvoare şi urcăm spre Poiana Zânelor, marcată printr-o poartă de lemn, unde părăsim drumul asfaltat. Continuăm de aici pe poteca marcată CR, iar după 350 m ne intersectăm cu TR. Noi menţinem poteca în stânga, iar după 450 m ajungem la Mofetă unde ne intersectăm şi cu CG. După 300 m începem coborârea pe trepte de lemn la izvorul Pierre Curie. Continuând poteca printr-o scurtă urcare şerpuită ajungem într-un final la Cetatea Bufniţei.

Etape

oraş Borsec - Poiana Zânelor - Izvorul Străvechi - Izvorul Pierre Curie - Cetatea Bufniţei

Descriere

Traseul 35 CR  face legătura între orașul Borsec și Cetatea Bufniţei, o formațiune stâncoasă cu pereți abrupți, punct de belvedere panoramic. Este un traseu ușor în cca.1.5 h.

Pornim de la Centrul de Informare Turistică Borsec și urmăm marcajul CR spre Poiana Zânelor, întâlnind la un moment dat traseul de cicloturism CA (traseul 34) la dreapta. Ajungem la o poartă de lemn unde lăsăm TR spre Grota Urşilor (traseul 36) la dreapta.

Traseul nostru urcă spre punctul belvedere de la vechea carieră de travertin, apoi face stânga spre Izvorul Străvechi (Mofeta), unul dintre cele mai vechi izvoare de cură din stațiune. Aici debutează poteca CG (traseul 37) - acces la Peştera de Gheaţă. 

De la Mofetă coborâm pe trepte de lemn la izvorul Pierre Curie, izvorul cu cea mai radioactivă apă minerală din stațiune. Urmează o urcare șerpuită până la Cetatea Bufniţei, de unde se deschide o perspectivă panoramică. Aici se găsesc ruinele unor construcții militare din cel de-al doilea război mondial, un loc de poveste și de istorie în același timp (info).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - Izvorul Străvechi - Cetatea Bufniţei in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră