Touristik Label - 419MN26: oraş Borsec - Pasul Creangă

Legătura Borsec - Pasul Creangă (peste Dealul Lat)
Traseul 26 Cruce Albastră este un itinerar ușor de vacanță, ce face legătura între orașul Borsec și Pasul Creangă, la intersecția cu traseul principal de creastă BR al Munților Giurgeului. Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, urmând drumul principal de ieşire din localitate către vest (Drumul Molidului), apoi drumuri de pământ pe sub Vf. Tinoavelor.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
6,89km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
328m
Coborâre
82m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Centrul de Informare Turistică coborâm pe drumul principal trecand pe sub viaduct. Urmărim drumul principal către vest până la ieşire din localitate. După ocolul silvic Borsec continuăm pe drumul asfaltat încă 800 m, apoi traseul se desprinde în partea stângă, pe un drum forestier cu barieră. Trecem pârâul Creangă pe un pod de lemn, iar apoi ne desprindem de drumul forestier luând-o la dreapta printr-o poiană unde pe alocuri întâlnim teren mlăştinos şi cateva pârâie prin iarba înaltă. Apoi traversăm o pădure, iar la ieşirea din ea traseul urmăreşte linia de stâlpi improvizaţi de curent până în Pasul Creangă.

Etape

oraş Borsec - cart. Borsecul de Jos - Pasul Creangă

Descriere

Traseul 26 CA este un itinerar favorabil pentru cicloturism, făcând legătura între orașul Borsec și Pasul Creangă. Este un traseu ușor, cu aprox 400 m diferențe de nivel, în cca. 3 h de drumeție. Marcaje rare la debut.

De la Centrul de Informare Turistică Borsec, traseul traversează orașul spre cartierul Borsecul de Jos, lângă Clopotnița de Lemn, unde întâlnește varianta BA (traseul 23) - ce urcă pe Valea Vinului în Pasul Chiozrez. CA urmează drumul principal către vest (Drumul Molidului) până la ieşirea din localitate. 

După ce trecem de ocolul silvic continuăm pe drumul asfaltat cca. 800 m, apoi facem stânga pe un drum forestier cu barieră. Părăsim drumul la dreapta, printr-o poiană mlăștinoasă cu câteva pârâie și iarbă înaltă. Din poiană intrăm în pădure și ieșim apoi la linia de stâlpi de curent care ne conduce în Pasul Creangă, la intersecţia cu traseul de creastă BR (traseul 9) al Munților Giurgeului. Dacă urmăm traseul de creastă la dreapta, urcăm pe sub vârfurile Arcoza spre Vf. Făget (1308m) - un punct de belvedere excelent spre zonele înconjurătoare: Depresiunea Bilbor, cu zona Răchitiș, de-o parte, și Depresiunea Borsec, străjuită de Vf. Capul Corbului, Culmea Preluca și piciorul Dealul Lat.

Observații

Pe tot parcursul drumului asfaltat marcajul este inexistent.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - Pasul Creangă in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră