Touristik Label - 119MN31: oraş Borsec - Vf. Făgeţel - oraş Borsec

Circuit Borsec - sub Vf. Făget / Vf. Fagului
Traseul 31 Bandă Albastră este un itinerar frumos în circuit, deasupra orașului Borsec, traseu care face legătura cu poteca spre Vf. Făget (1296 m), un punct de belvedere excelent spre zonele înconjurătoare Depresiunea Bilbor, zona Răchitiș, pe de-o parte, și Depresiunea Borsec, străjuită de Vf. Capul Corbului, Culmea Preluca și piciorul Dealului Lat.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,76km
Durată
3:45-4:00h
Urcare
453m
Coborâre
453m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la Centrul de Informare Turistică Borsec pe strada Carpaţi spre valea Nadăşa pe un drum asfaltat, iar apoi forestier. Urmărim drumul forestier până ce acesta iese într-un luminiş. De aici urcăm pieptiş spre creasta Vf. Făget - Vf. Arcoza pe lângă ruinele fostei cabane Făget (arsă). Pe creastă găsim un refugiu montan ce se află la intersecţia traseelor BA-BR-CG-BG unde noi o luăm la dreapta pe un drum forestier. Coborâm pe traseul comun BA-CG 1,4 km după care părăsim marcajul CG şi ajungem la un foişor. După 1,5 km de coborâre pe o pantă mai abruptă ne intersectăm cu centura Borsecului pe care o urmăm la dreapta până la valea pârâului Nadăşa.

Etape

oraş Borsec - Valea Nadăşa - Refugiul Făget - Vf. Făgeţel - Baia de Soare - Valea Nadăşa - oraş Borsec

Descriere

Traseul 31 BA face legătura între orașul Borsec și Vf. Fagului / Vf. Făget, deasupra orașului Borsec, un traseu de vacanță în circuit. Este un traseu relativ ușor, cu aprox 400 m diferențe de nivel, în cca. 4 h de drumeție. 

Pornim de la Centrul de Informare Borsec spre valea Nadăşa, pe un drum asfaltat care apoi devine forestier. Drumul ne conduce la un luminiș de unde ne putem bucura de priveliștea cuprinzătoare spre orașul Borsec și culmile care înconjoară Depresiunea Borsec. De-aici urcăm susținut spre creasta munților Borsec (Vf. Făget - Vf. Arcoza), pe lângă ruinele fostei cabane Făget (arsă). În creastă, lângă refugiul montan de sub Vf. Făget, întâlnim traseele principale din zonă între care și traseul de creastă BR (traseul 9). 

Vf. Făget este un punct de belvedere excelent spre Depresiunea Bilbor, zona Răchitiș și Munții Călimani pe de-o parte, și spre Depresiunea Borsec, străjuită de Vf. Capul Corbului, Culmea Preluca și piciorul Dealului Lat, peste care putem distinge chiar și Munții Ceahlău.

Coborâm pe traseu comun cu marcajul CG (traseul 28), cca. 1.4 km într-o poiană cu foișor. Urmează o coborâre mai accentuată pe sub Vf. Făgețel (1129 m) care ne conduce la centura orașului Borsec - CA (traseul 33) cicloturism pe Drumul de Centură, drum asfaltat pe care-l urmăm până la valea pârâului Nadăşa, înapoi la punctul de start.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - Vf. Făgeţel - oraş Borsec în Harghita, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră