Touristik Label - 1113MN11: V. Seacă-Traseul 1 BA

Legătura Valea Seacă - zona Șaua Între Munți
Traseul 11 Triunghi Galben este traseul de legătură între zona Cascada Răchițele - Valea Seacă (3 km amonte) și magistrala masivului Vlădeasa (BA Cabana Vlădeasa - Platoul Padiș. Trecem pe sub impresionanţii pereţi ai Pietrelor Albe, prin pășunea Boaică și ieșim aproape de Șaua Între Munți (trecerea de la Vlădeasa la Muntele Vârfuraşu).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,45km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
329m
Coborâre
6m
Vârf
1543m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe la Mina Veche aflată la 3 km mai sus de Cascada Vălul Miresei, pe Valea Stanciului. Din intersecţia de la Mina Veche poteca urcă pe versantul stâng (dreapta geografic) al Văii Seci, trece pe lângă intrarea în mină şi continuă prin pădure. După 400 de metri traseul ajunge în zona de păşune numită Boaică, loc din care putem vedea de aproape impresionanţii pereţi ai Pietrelor Albe. Marcajul traversează păşunea şi intersectează în cele din urmă marcajele PA şi BA.

Etape

Valea Seaca-Boaică-Traseul 1 BA

Descriere

Traseul 11 TG este traseul de legătură între zona Cascada Răchițele (3 km amonte) și magistrala BA Cabana Vlădeasa - Platoul Padiș, aproape de Șaua Între Munți Este un traseu relativ ușor, de aprox. 1 h, accesibil iarna în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii. 

Din zona Cascadei Răchițele, poate cel mai spectaculos obiectiv turistic al Munţilor Vlădeasa, numită și Vălul Miresei, de o frumusețe fermecătoare (vezi descriere traseul 8 - Circuitul mic Răchițele), se urmează drumul forestier Valea Stanciului - Valea Seacă (traseul 7), până în dreptul intrării în Mina Veche, la cca. 3 km mai sus de Cascada Vălul Miresei, locul de unde pornește și traseul în circuit de vizitare a Pietrelor Albe (traseul 10).

De aici, poteca urcă pe versantul stâng (dreapta geografic) al Văii Seci, continuă prin pădure și ajunge în zona de păşune numită Boaică, loc din care putem vedea de aproape impresionanţii pereţi ai Pietrelor Albe. Pietrele Albe reprezintă un complex calcaros cu o mulţime de peşteri, avene şi pereţi verticali, fiind unul dintre locurile cele mai căutate de pasionații sporturilor de stâncă (alpinism şi escaladă), cu altitudinea maximă în Vf. Piatra Grăitoare (1557 m).

Traseul traversează pășunea, unde intersectează PA - circuitul mare al Vlădesei / circuitul Răchițele (traseul 7) și se sfârșește la intersecția cu marcajele BA (traseul 1) spre Piatra Tâlharului, PR - circuitul mic al Vlădesei (traseul 6), aproape de Șaua Între Munți (trecerea de la Vlădeasa la Muntele Vârfuraşu).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

V. Seacă-Traseul 1 BA in Vlădeasa, Cluj is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră