Touristik Label - 409MN06: Staţiunea Durău - Piciorul lui Bucur - Cascada Duruitoarea

Legătura Durău - Cascada Duruitoarea, peste Piciorul lui Bucur
Traseul 6 Cruce Albastră este traseul de legătură cel mai scurt între staţiunea turistică Durău și Cascada Duruitoarea. Poteca urcă pe deasupra pârtiei de schi Durău (Poiana Soarelui), traversează Piciorul lui Bucur și urmează drumul forestier ce duce spre Cascada Duruitoarea, cu două praguri zgomotoase care depășesc 20 m. Lângă cascadă a fost amenajat un loc cu măsuţe și băncuţe pentru popas.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,10km
Durată
1:45-2:15h
Urcare
510m
Coborâre
90m
Vârf
1244m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din Staţiunea Durău, traversează Pârâul Nican, și după un urcuș ușor prin pădure ajunge în drumul judeţean DJ 155F. De aici, poteca pornește prin pădure pe Piciorul lui Bucur, traversând mai multe văioage, și intersectează drumul forestier ce duce spre Cascada Duruitoarea, pe care îl și urmează.

Etape

Staţiunea Durău - Piciorul lui Bucur - Cascada Duruitoarea

Descriere

-Traseul 6 CA este a doua variantă de legătură între staţiunea turistică Durău și Cascada Duruitoarea, într-o urcare mai domoală față de traseul CR (traseul 5). Este un traseu relativ ușor, cu aprox 500 m diferențe de nivel, în cca 2 h de drumeție. Iarna, accesibil  în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii

Traseul începe din Staţiunea Durău, din faţa sediului Direcţiei de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău, lasă în stânga traseul de creastă spre Vf. Toaca (traseul 4), traversează un pod de beton peste un pârâu mic (Pârâul Nican), intră în pădure și intersectează drumul județean Durau – Izvorul Muntelui (parţial practicabil). În pădurea și poienile din zonă se pot observai diferite specii de ciocănitori: ciocănitorile pestriţe (Dendrocopos major şi D. leucotos), cât şi ciocănitoarea neagră (Dryocopus martius), părăsi răpitoare de noapte (între care bufnița) și viezurele sau bursucul (Meles meles).

De la drum, poteca pornește prin pădure peste Piciorul lui Bucur, traversând mai multe văi și ajunge la drumul forestier ce duce la albia pârâului Rupturi, unde se aude zgomotos, cascada "Duruitoarea". Pe pârâul Rupturi, cu obârşia la marginea platoului central, sunt mai multe praguri, dintre care două mai mari formează cascada Duruitoarea (1021 m alt.), care depășesc 20 m. În anotimpul de primăvară, odată cu topirea zăpezilor creşte şi debitul pârâului, cascada fiind cu adevărat spectaculoasă. Se poate reveni în Durău pe marcaj CR (traseul 5), pe sub abrupturile Pietrei Ciobanului şi Toaca.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Staţiunea Durău - Piciorul lui Bucur - Cascada Duruitoarea in Neamţ, Ceahlău is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului alexcristea

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, August 13, 2017
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului alexim_mihai

Aveti o harta gpx sau compatibila cu softul de navigare Osmand? Pdf-ul nu ma ajuta atat timp cat nu am marcat traseul si nici coordonare gps...

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră