Touristik Label - 1023MN20: Staţiunea Păltiniş - Poiana Lupilor - Staţiunea Păltiniş

Circuit Păltiniş - Poiana Lupilor - Şanta - Păltiniş
Traseul 20 Triunghi Albastru este un circuit frumos în zona stațiunii Păltiniș, urcând pe linia telescaunului la Vârful Onceşti (1713 m), cu priveliști frumoase spre împrejurimi. De-aici se coboară prin Poiana Lupilor la tabăra de cabane Şanta, apoi revenim în stațiune, pe un drum forestier favorabil pentru cicloturism.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
10,90km
Durată
4:45-5:00h
Urcare
494m
Coborâre
494m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Păltiniş de la staţia de telescaun urcăm pe sub telescaun pe traseul comun TA şi PA. Traversăm drumul judeţean DJ106N şi după 20 de minute de urcuş cotim prin pădure, după scurt timp părăsim pădurea în partea de sus a staţiei de telescaun. Continuăm traseul pe drumul forestier în urcuş lejer şi in circa 10 minute ajungem la staţia de releu, pe care o ocolim în partea dreaptă şi poposim pe Vârful Onceşti (1725m). Continuăm traseul prin pădure în coborâre uşoară şi ajungem în Poiana Lupilor, nu înainte însă, de a întâlni traseul BR. Din Poiana Lupilor urmăm cărarea din partea stângă, părăsind traseul de BR. Continuăm prin pădure şi după o coborâre uşoară ajungem în punctul numit Intrare Şanta. De aici continuăm pe drumul forestier în dreapta şi ajungem la complexul de cabane Şanta folosit şi ca tabără şcolară. După un scurt popas ne reîntoarcem pe drumul forestier circa 4 Km în Păltiniş. Traseul se poate parcurge uşor şi în sens invers.

Etape

Staţiunea Păltiniş - Vârful Onceşti - Poiana Lupilor - Şanta - Staţiunea Păltiniş

Descriere

 

Traseul 20 TA face un circuit deasupra stațiunii Păltiniş, potrivit pentru o plimbare relaxantă în natură, bun prilej de a admira zona Păltinișului de pe Vf. Oncești. Este un traseu relativ ușor, în aprox. 4.5 - 5 h de drumeție, cu urcări care cumulează aprox. 500 de m diferență de nivel, dar se poate folosi și telescaunul.

Staţiunea Păltiniş este situată în inima munţilor Cindrel, înconjurată de păduri dese, culmi montane spectaculoase şi păşuni întinse. Pe lângă pârtiile de ski de dificultate medie şi uşoară, lângă Păltiniș există un schit ce aminteşte de bisericuţele maramureşene. Pentru cei dornici, din stațiune pornesc trasee de cicloturism și de drumeție, care pot fi străbătute tot timpul anului. Este de asemenea o zonă prielnică pentru practicarea schiului de tură, favorizat de pantele domoale și implicit, lipsa pericolului de avalanşe.

TR pleacă de la staţia de telescaun alături de varianta PA (traseul 19) și urcă prin pădure până la stația Oncești, apoi continuă la stânga pe drumul forestier de acces la staţia de releu, cu priveliști frumoase spre împrejurimi. La scurt timp ajungem la Vârful Onceşti (1713 m), cel mai înalt din apropierea stațiunii. De pe vârf coborâm ușor prin pădure în Poiana Lupilor, unde întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 1).

Trecem de Vf. Curcului și coborâm la stânga pe culme până în punctul numit Intrare Şanta. Dacă facem dreapta și urmăm drumul forestier, ajungem la tabăra de cabane Şanta.  Revenim în stațiune, pe un drum forestier spre stânga cca. 1 - 1.5 h.

Observații

Iarna accesibil cu echipament complex de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Staţiunea Păltiniş - Poiana Lupilor - Staţiunea Păltiniş in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră