Touristik Label - 419MN63: Cabana Ecolog - Şaua Strungii - sub Vf. Munticelu

Legătura Cabana Ecolog - Vf. Munticelu (prin Şaua Strungii)
Traseul 63 Cruce Albastră vizitează rezervația Cheile Șugăului – Peștera Munticelu, sit natural aflat la intrarea în Cheile Bicazului (8 km de stațiunea Lacul Roșu). Poteca CG ocolește Cheile Șugăului, cele mai înguste din Munții Hășmaș, apoi urcă sub creasta Munticelului. Putem continua până la belvedere Vf. Munticelu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,29km
Durată
1:30-2:15h
Urcare
559m
Coborâre
23m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la Cabana Ecolog traversând Şaua Strungii pe marcaj comun CA-TR. După 300 m părăsim marcajul TR menţinându-ne direcţia de mers. Urcând constant, în 850 m ieşim din pădure într-o poiană unde urcarea devine mai abruptă. Traversăm poiana ţinând liziera din dreapta a pădurii, iar apoi prin pădure în 1 km ajungem pe creasta Munticelului.

Etape

Cabana Ecolog - Şaua Strungii - sub Vf. Munticelu

Descriere

Traseul 63 CA face legătura între Cabana Ecolog, aflată la intrarea în rezervația Cheile Șugăului – Peștera Munticelu și creasta Munticelului. Un traseu relativ ușor, cu aprox. 500 m diferențe de nivel, în cca. 2 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

La intrarea în Cheile Bicazului (cca. 8 km de stațiunea Lacul Roșu) găsim o poartă de lemn, de acces în rezervatia Cheile Sugaului – Munticelu. Urcăm spre Cheile Șugăului până la Cabana Ecolog, de unde se poate închiria echipament pentru traseele de via ferrata aflate în zonă. De la cabană urmăm un parcurs comun CA-TR, ocolind cheile propriu-zise, care nu pot fi parcurse fără echipament adecvat, datorită unei săritori cu o mică cascadă care blochează accesul pe chei. Cheile Șugăului sunt cele mai înguste din Munții Hășmaș, cu pereţii foarte apropiaţi (uneori sub 3 m). Se pot vizita doar când debitul apei este mic. 

Din Șaua Strungii continuăm urcarea privind către vale, unde este cariera de piatră de pe Surduc, părăsim marcajul TR și urcăm constant prin pădure ieşind într-o poiană de unde urcăm abrupt la marginea pădurii spre creasta Munticelului, la intersecția cu varianta BA (traseul 62) care urcă până la locul de belvedere de pe Vf. Munticelu (1381 m)

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Ecolog - Şaua Strungii - sub Vf. Munticelu in Neamţ, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră