Touristik Label - 219MN57: Valea Cupaşului - Şaua Suhard

Legătura Valea Cupaşului - Şaua Suhard
Traseul 57 Bandă Galbenă face legătura între zona Cheile Cupașului și Şaua Suhard, aproape de peretele de alpinism și de varianta spre platoul Suhardului Mic. De pe platou avem vederi panoramice asupra stațiunii Lacul Roșu și a culmilor înconjurătoare
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,27km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
228m
Coborâre
4m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la 1,3 km amonte de pe Valea Cupaşului în stânga pe poteca marcată BG prin pădure. Traversăm pârâul Cupaş, iar apoi pe o urcare domoală dar constantă urcăm. În 990 m ieşim din pădure fapt ce marchează apropierea de şa în 300 m.

Etape

Valea Cupaşului - Şaua Suhard

Descriere

Traseul 57 BG face legătura între Cheile Cupaș și Şaua Suhard, aproape de platoul Suhardului Mic. Un traseu relativ ușor, cu diferențe mici de nivel, în cca.2 h cu tot cu poze.

Pornim din DN 12C Lacul Roșu - Cheile Bicazului, de la intersecţia văii pârâului Cupaş cu pârâul Bicaz  - Gura Cupașului. Urmăm drumul forestier Cupaș, accesibil și cu o mașină cu gardă ridicată. La intrarea în chei, întâlnim varianta CR (traseul 58) - legătura cu Fundul Cupașului, respectiv cu poteca PR (traseul 59) - peste Culmea Cupaș.

Drumul debutează cu un sector scurt de canion, Cheile Cupaşului, modeste, dar cu câteva căderi mici de apă frumoase. După ce trecem de un canton silvic, identificăm la stânga locul de debut al traseului BG. Acesta traversează pârâul Cupaş, continuă pe o urcare domoală dar constantă cca. 1 km, apoi iese din pădure în Şaua Suhard. 

Din Şaua Suhard se poate face un ocol spre Vf. Suhardul Mare (1507 m), un punct de belvedere frumos sau putem urma poteca TA (traseul 55) care urcă abrupt şi susţinut prin pădure până pe platoul Suhardului Mic, cu vederi asupra stațiunii Lacul Roșu și pârâului Oii, mărginit de culmi împădurite și vârfuri pitorești. În zonă putem întâlni chiar şi capre de munte.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Cupaşului - Şaua Suhard in Neamţ, Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră