Touristik Label - 619MN58: Cheile Cupaşului - Fundul Cupaşului

Legătura Cheile Cupaşului - Fundul Cupaşului
Traseul 58 Cruce Roșie este un traseu scurt de legătură între sectorul de canion al Cheilor Cupaşului și zona Fundul Cupaşului - capătul estic al culmii Cupaș. Urcăm pe o potecă printre stânci, o zonă sălbatică mai puțin umblată, spre Câmpul Cupaș, loc cu vederi pitorești spre Făgetul Ciucului şi Piatra Ghilcoș, al căror pinteni răsar spre S.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,68km
Durată
~0:30h
Urcare
112m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim din Cheile Cupaşului (la aproximativ 500 m de la DN12C) urcând printre stânci, pe o potecă lată, prin urcuşul împădurit spre nord. Ieşind dintre stânci ajungem pe un drum forestier pe care-l urmăm 400 m până la Fundul Cupaşului unde ne intersectăm cu PR.

Etape

Cheile Cupaşului - Fundul Cupaşului

Descriere

Traseul 58 CR face legătura între Cheile Cupaș și zona Fundul Cupaşului, traversând o zonă împădurită cu stânci. Un traseu relativ ușor, cu diferențe mici de nivel, în cca.1 h. Potecă de legătură cu varianta spre Vf. Cupaş și Vf. Danţuraşul (Culmea Cupaș).

Pornim din DN 12C Lacul Roșu - Cheile Bicazului, de la intersecţia văii pârâului Cupaş cu pârâul Bicaz  - Gura Cupașului. Urmăm drumul forestier Cupaș, accesibil și cu o mașină cu gardă ridicată, drum care ne poartă până la sectorul scurt de canion, Cheile Cupaşului. După ce trecem de o piatră mai mare la dreapta, suntem identificăm cu atenție varianta CR, care părăseşte drumul forestier şi urcă spre N pe o potecă lată. 

Traseul urcă printre stânci și pădure, apoi iese la un drum forestier pe care îl urmăm la dreapta până la zona Fundul Cupaşului, unde întâlnim varianta PR (traseul 59) - spre Vf. Cupaş și Vf. Danţuraşul. Spre S se deschid priveliști spre Făgetul Ciucului şi Piatra Ghilcoș

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cheile Cupaşului - Fundul Cupaşului in Neamţ, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră