Touristik Label - 1119MN54: Lacu Roşu - Şaua Ţifrea - Cheile Bicazului

Legătura Lacu Roşu - Cheile Bicazului (pe Drumul Vărăriilor)
Traseul 54 Triunghi Galben face legătura între fermecătorul lac de baraj natural Lacul Roșu și Cheile Bicazului, pe drumul forestier Bicăjel, apoi pe Drumul Vărăriilor, pe sub Piatra Poienii (Mariei). Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, cu vederi spre peretele sudic al Vf. Făgetul Ciucului și stâncile Piatra Maria.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,79km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
100m
Coborâre
213m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim din centrul staţiunii pe drumul forestier Bicăjel. După un urcuş moderat de 900 m ajungem în şaua Vereşcheu. La coborâre din şa intrăm în zona cătunului Bicăjel de unde la prima intersecţie a drumului noi o luăm la stânga pe un drum de pământ. Continuăm drumul pe versantul estic al Făgetului Ciucului la marginea Poienii Florilor până la Şaua Ţifrea. Din şa începem coborârea în serpentine până la Serpentinele Mici ale DN12C.

Etape

Lacu Roşu - Şaua Vereşcheu - Şaua Ţifrea - Cheile Bicazului

Descriere

Traseul 54 TG este un itinerar favorabil pentru cicloturism, pe drumuri de pământ și forestiere, străbătând o zonă unde turiștii ajung mai rar (față de zona comercială a Cheilor Bicazului). Este un traseu ușor, cu diferențe mici de nivel, în cca.2 h de drumeție, cu vederi frumoase spre stâncăriile Piatra Mariei și Cheile Bicazului.

Despre legendele zonei Lacul Roșu puteți afla mai multe din descrierea traseului 46. Pornim din centrul staţiunii pe drumul forestier Bicăjel (vechiul drum al Surducului) cu direcția Şaua Vereşcheu, alături de marcajele BG (traseul 52) - Circuitul Lacu Roşu - Cheile Bicazului - Cheile Bicăjelului și  TR (traseul 53) - ce urcă la Piatra Ghilcoș.

Este un urcuş moderat de 900 m lungime, cu vederi spre stâncile din Suhardul Mic, Grădina Zânelor și peretele sudic din Făgetul Ciucului. Coborâm în zona cătunului Bicăjel (Poiana Vărăriilor), unde TG părăsește BG și coteşte spre stânga, pe Drumul Vărăriilor.

Continuăm spre N pe drumul de pământ, admirând versantul E al Făgetului Ciucului, la marginea Poienii Florilor, de unde în scurt timp ajungem la Şaua Ţifrea (1002 m). Aici există o potecă nemarcată care urcă la punctul de belvedere al Pietrei Poienii (Maria), - cu vederi spre Cheile Lapoșului și Piatra Altarului - la care urcă varianta TR (traseul 60).

Din Şaua Ţifrea coborâm pe sub peretele vestic al Pietrei Maria (cu trasee de alpinism), apoi în serpentine până ajungem între Poarta de Piatră şi "Serpentinele Mici" din Cheile Bicazului, la intersecția cu BG (traseul 52). Putem reveni la Lacul Roșu pe drumul național prin  tunel, înapoi la stațiunea Lacul Roșu (cca. 3 km).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Lacu Roşu - Şaua Ţifrea - Cheile Bicazului in Neamţ, Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră